Matematică, întrebare adresată de simamsima94, 8 ani în urmă

efectuează adunarea: 3/6+1/6+2+4/6=​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de leruaeli
2

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

3/6+1/6+2+4/6=

3/6+1/6+12/6+4/6=

(3+1+12+4) /6=

20/6

succes

Răspuns de teodoraivanica4
1

Răspuns:

2=\frac{12}{6} ; inlocuim

\frac{3}{6} + \frac{1}{6} + \frac{12}{6} + \frac{4}{6}

acum, ca avem toate fractiile la acelasi numitor, calculam:

\frac{3}{6} + \frac{1}{6} + \frac{12}{6} + \frac{4}{6} = \frac{3+1+12+4}{6} = \frac{20}{6}

sper ca te-am ajutat!

Explicație pas cu pas:

Alte întrebări interesante