Istorie, întrebare adresată de deliamariaciugulin21, 7 ani în urmă

Elaborati, in aproximativ douà pagini, un eseu despre statul roman in secolul al XIX-lea si in prima jumatate a secolulul al XX-lea, avand in vedere:
- precizarea unui obiectiv inscris in proiectele politice din secolul al XIX-lea, referitor la statul román modern;
- prezentarea unui fapt istoric, destasurat pe plan intern, care contribuie la consolidarea statului romãn modern, in secolul al XIX-lea;
- mentionarea a douá actini la care participã România in planul relatillor internationale din a doua jumatate a secolului al XIX-lea si a cate unei consecinte a fiecáreia;
- formularea unui punct de vedere referitor la implicarea Romániei in relatile internationale din prima jumatate a secolului al XX-lea si sustinerea acestuia printr-un argument istoric.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de painuzumaki74
0

Secolul al XIX-lea a marcat o perioadă de schimbări esențiale pentru statul român modern. Unul dintre obiectivele majore ale proiectelor politice din această perioadă a fost unificarea țărilor românești, Moldova și Țara Românească, pentru a se crea un stat unitar și puternic.

Un fapt istoric important care a contribuit la consolidarea statului român modern în secolul al XIX-lea a fost Unirea Principatelor Române din 1859. Acest eveniment a unit Moldova și Țara Românească sub aceeași conducere și a permis crearea unei singure armate și a unui sistem administrativ comun. Aceasta a contribuit la întărirea poziției României pe plan intern și internațional.

În planul relațiilor internaționale din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, România a luat parte la Războiul Crimeii alături de aliații săi, care a condus la independența de Imperiul Otoman și la recunoașterea internațională a României ca stat independent. De asemenea, România a luat parte la Primul Război Mondial în alianță cu aliații săi, care a dus la obținerea unor noi teritorii și la recunoașterea independenței de către puterile internaționale.

Alte întrebări interesante