Religie, întrebare adresată de vioricascerbina, 9 ani în urmă

Elaborati portretul moral al unui crestin adevarat printr-un eseu cu numele "Crestinul adevarat"

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
10
                                           Creştinul adevărat
  În primul rând, creştinul adevărat îl pune pe Dumnezeu pe primul loc în viaţa lui. Pentru el, Dumnezeu este cel mai important.
  În viaţa creştinului se vor vedea lucruri care nu se văd în viaţa celorlalţi oameni care trăiesc după bunul lor plac, acei care nu ascultă de Dumnezeu. În viaţa creştinului trebuie să existe ascultare de Dumnezeu şi credinţă în Dumnezeu, chiar dacă nu înţelege planul Domnului pentru viaţa lui. Creştinul îi iubeşte pe oameni, îi ajută, se roagă pentru ei, se poartă frumos cu toţi, şi cu acei care l-au batjocorit şi l-au umilit. Creştinul ştie că a fost iertat de Dumnezeu şi îi va ierta pe ceilalţi oameni, chiar dacă aceştia nu îşi vor cere iertare. Bucuria trebuie să existe mereu în viaţa unui creştin, în greutăţi, în necazuri sau în binecuvântări. El evită cearta, caută mereu pacea şi sfinţirea, doreşte să se apropie de Dumnezeu mai mult şi să facă voia Lui Dumnezeu. Creştinul este credincios în fiecare zi şi nu dă înapoi când trece prin încercări, ci luptă, crezând mereu în Dumnezeu, nu priveşte înapoi, ci înaintează spre ţinţă: cerul este ţinta creştinului.
  În viaţa lui se vede bunătate, răbdare, încredere, speranţă, blândeţe, o luptă continuă împotriva întunericului, împotriva diavolului. Creştinul trebuie să se deosebească de oamenii care nu cred în Dumnezeu, să fie un exemplu, un model, un om prin care Dumnezeu să lucreze şi să întoarcă oamenii la calea cea dreaptă, care duce spre cer, spre viaţa veşnică şi această cale este numai prin Domnul Isus Hristos, care îi mântuieşte pe oameni şi îi iartă. Creştinul doreşte să se asemene cu Isus şi să facă ceea ce trebuie, să fugă de păcat şi să rămână pe calea cea bună.
Domnul Isus a venit pe pământ pentru a salva oamenii. Şi-a dat viaţa pentru noi, iar dacă vom crede în El, ne vom pocăi şi ne vom boteza, vom fi mântuiţi, într-o zi vom fi cu El în cer. Sufletul nostru tânjeşte după Dumnezeu şi are nevoie de El.
Alte întrebări interesante