Biologie, întrebare adresată de dinramonsebastian, 8 ani în urmă

Elaboraţi un eseu, de până la o jumătate de pagină, la subiectul ,,Atitudinea mea faţă de corpul meu pentru menţinerea sănătăţii” (Ce fac eu pentru a menține corpul meu sănătos? Ce ar trebui să fac ? :) RAPID!?!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de medeeacaraman
21

Explicație:

Pentru un stil de viaţă sănătos trebuie să ţinem cont de câteva aspecte.

Orele de somn trebuie respectate. În funcţie de organismul fiecăruia, 6-8 ore de somn pe noapte sunt suficiente pentru ca dimineaţă să ne simţim odihniţi. Somnul este foarte important deoarece dacă nu vă veţi odihni îndeajuns, organismul nu va rezista stresului din ziua următoare, iar efectele nu vor întârzia să apară. Pe termen lung, lipsa odihnei poate duce la apariţia unor boli foarte grave.

Alimentaţia este alt indicator al unui stil de viaţă sănătos. Cercetătorii Universităţii Harvard au elaborat în anul 2008 o piramidă a alimentaţiei sănătoase. La baza acesteia se află exerciţiile fizice şi alimentaţia. Legumele şi fructele, cerealele integral,uleiurile sănătoase nu trebuie să lipsească din meniul zilnic deoarece sunt sursa noastră de energie. Trebuie să consumăm ouă, peşte, carne de pasăre, nuci, seminţe,lactate vor aduce aportul necesar de calciu în organism.

Mişcarea nu trebuie să lipsească. Exerciţiile fizice regulate sunt vitale pentru sănătate. Acestea ajută la controlul greutăţii. Alergaţi în parc, mergeţi la sala de fitness, urcaţi scările, mergeţi pe jos cât mai mult, plimbaţi câinele sau aveţi grijă de grădină. Deci fără mişcare nu există sănătate. Fără mişcare, nici sănătate nu este!

Alte întrebări interesante