Istorie, întrebare adresată de plopandavid7, 7 ani în urmă

elaboreaza ca deputat in camera comunilor/lorzilor un discurs in care sa apreciezi cerintele miscarilor cartiste

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de shepetra
0
,,Vă salut dragi lorzi care vă aflați astăzi aici în camera comunelor. Am venit să vă comunic despre o problemă ce creste in spațiul nostru Anglican cu zi ce trece si nu poate fi evitata, mișcarea cartistă. Acest eveniment cu scop revoluționar si amploarea acestuia ne prezintă nouă tinerilor burghezi ai Înaltei societăți londoneze cât de multe reforme mai sunt de făcut pentru viitorul răsărit ce ne așteaptă. Mulți din voi urmează să nu fie de acord cu discursul meu, pentru că mulți din ierarhia înaltă nu vor să recunoască sau să ofere drept la vot, salariu si la muncă tinerilor noștri cetățeni ce aspira la aceasta contribuție politică.
Mișcarea cartista din sec. XVIII unește toți acești oameni la un loc care așteaptă o viața mai buna. Iar noi cei din camera lorzilor suntem unicii în stare să le oferim lor aceste bunuri. În plus cu cât v-om ignora situația cu atât numărul de protestatari va fi Mai mare.
Noi Marea Britanie suntem un exemplu pentru alte state si trebuie să ne menținem tot așa, dar dacă vom lichida ideile tinerilor noștri cetățeni ce sunt nemulțumiți în urma șomajului in masă si duc o viață nefavorabilă, v-om cădea, nu destul că deja o facem cu uzinele si fabricile noastre.
Eu vă propun acum să facem o decizie conștientă pentru popor si să ne alăturăm Mișcării Cartiste!’’
Alte întrebări interesante