Religie, întrebare adresată de CristinaPavaloaie, 9 ani în urmă

elaboreaza o compunere de 1 pagina ,cu titlu " Importanta Sfintei Tainei a Euharistiei viata crestinului " dezvolta urmatoarele idei:
-intemeierea tainei euharistiei
-pregatirea nesesara pentru primirea sfintei tainei a euharistiei



Va rog cat mai repede !!!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LorenzoR
0
Taina euharistiei, a fost inca de la inceputul crestinismului una din practicile de baza ale primilor convertiti. 
Taina euharistiei este una dintre cele 7 taine ale bisericii alaturi de taina Botezului, Nuntii, Spovedanie (pocainta), Mirungerea , Maslul .Hirotonia(preotia).
Taina Euharistiei sau cum maipoarta numele de Sfanta Impartasanie este intemeiata de Insusi Mantuitorul nostru Iisus Hristos . Aceasta a fost instaurata in noaptea din-naintea crucificarii Mantuitorului ,in timpul cand acesta statea la casa cu sfintii apostoli asa cum relateaza Sfantul Apostol Pavel in prima eistola catre Corinteni la al 11-lea capitol de la versetul 23 la 29. Aceasta sfanta taina simbolizeaza impartasirea noastra cu sfantul sange al Mantitorului si trupul Lui , painea simbolizand trupul iar vinul sangele. Mantuiorul Hristos a la sfanta masa, inainte de crucificare  sa faem acest lucru spre pomenirea Sa: "Aceasta sa faceti ori de cate ori veti bea, spre pomenirea Mea ". 
Pentru a putea lua parte la taina euharistiei sau impartasaniei , credinciosul trebuie sa se pregateasca atat din punct de vedere spiritual cat si trupeasca : trebuie sa se spovedeasca , sa posteasca si sa se roage. De asemenea credinciosul trebuie sa aiba o atitudine de multumire fata de Mantuitorul Hristos cand ia Sfanta Impartasanie. 

LorenzoR: Sper sa-ti fie de folos:)
CristinaPavaloaie: nu cu tine aveam
CristinaPavaloaie: ziceam de fetita ca nu ei iam raspuns
gabrieluschi11: bine atunci indragostitilor
CristinaPavaloaie: ceee
gabrieluschi11: Ma abonez la amandoi
gabrieluschi11: sa intamplat ceva Cristina?,
gabrieluschi11: deja mam abonat
CristinaPavaloaie: nu sa intamplat nimica , te cunosc cumva
gabrieluschi11: nu
Alte întrebări interesante