Istorie, întrebare adresată de 21natalia09, 8 ani în urmă

Elaboreaza o comunicare despre rolul personalitatilor in istoria Frantei, Marii Britanii si Italiei

urgent 100 puncte

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AliAli1233333345
4

Răspuns:

Rolul personalităților în istoria Franței, Marei Britanii și Italia este de a unifica și conduce țările, de a fi lideri puternici și capabili pentru țara lor.

Ex:

Franța: - Charles de Gaulle, a fost un general în armata franceză la începutul celui de al doilea război mondial, și după președintele republicii, care el a fost principalul motiv pentru care Franța a fost salvată, fiind mereu activ cu aliații, forțând-ui sa trateze Franța ca pe o țară încă în luptă, și a organizat Rezistența Franceză, salvând Franța din ghiarele Germaniei

- Napoleon Bonaparte, el a fost un general atât de briliant în luptă, încât în războaiele Napoleonice câștiga bătălii care păreau fără speranța doar cu mintea lui, tactica, și moralul pe care îl aducea, salvând revoluția, și în proces salvând ideile de democrație și libertate în Europa și lume, rezultând în lumea modernă.

Marea Britanie: - Regina/Împărăteasa Indiei Victoria a casei regale Hanover, ea a fost principala figură în era industrială, uneori fiind și numită după ea, era Victoriana.

Ea, chiar dacă nu era un monarc absolut, a avut influența și poporul o iubea. Ea a domnit la vârful imperiului Britanic, și în perioada numită "Pax Britanica" sau pacea britanica. În această perioadă Marea Britanie a văzut cele mai mari niveluri de trai, inventarea unei economii globale, și cea mai frumoasă eră a culturii europene.

Descendenți ai ei au domnit în majoritatea monarhiilor europene, ca Germania, Spania, Rusia, România, Grecia și de sigur, Marea Britanie

Italia: - Victor Emanuel al 3-lea,el a fost regele Piedmont-Sardiniei, și mai târziu, al Italiei.

El, împreună cu generali buni, ca Garibaldi, prin multe războaie ofensive și diplomație, a reusit sa unifice peninsula italiana pentru prima dată de la căderea imperiului Roman.

El a fost o inspirație mare a poporului, creând un "sentiment" al Italiei.

Alte întrebări interesante