Biologie, întrebare adresată de vutcariovdumitrita, 8 ani în urmă

elaboreaza o fisa instructiva pentru adolescenti in care sa prezinti calea parcursa in organizm si afectiunile pe care le produce alcoolul ingerat odata cu 300 ml de bere pls​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lupudani2007
23

Efectele consumului de alcool pe termen scurt includ:

tulburari ale vederii si auzului;

scaderea capacitatii de coordonare a membrelor;

distorsionarea capacitatii de percepere a emotiilor si gandirii;

distorsionarea capacitatii de gandire si de luare a deciziilor;

respiratie urat mirositoare;

integrarea in cercuri sociale nefavorabile dezvoltarii corespunzatoare a unui tanar.Consumul de alcool la varste fragede poate afecta procesul de invatare si performantele scolare, avertizeaza o nota emisa de guvernul Statelor Unite. Un studiu, care a evaluat memoria pe termen scurt a unor subiecti cu varste cuprinse intre 15 si 16 ani, din care o parte erau dependenti de alcool, a dovedit ca acestia memoreaza mai greu cuvinte si forme geometrice simple decat cei care nu au o problema cu consumul de alcool.

Consumul de alcool in perioada adolescentei poate avea insa efecte grave pe termen lung. Persoanele care incep sa bea inainte de varsta de 15 ani sunt de patru ori mai predispuse la alcoolism decat cele care incep dupa varsta de 20 de ani. Totusi, nu se stie daca vinovata de acest efect este numai varsta la care tinerii incep sa bea si in ce masura sunt implicati ceilalti factori de risc, precum mediul familial sau anturajul.

Creierul adolescentului se afla in plin proces de dezvoltare, iar cele mai importante modificari au loc la nivelul lobului frontal si al hipocampului. Aceste zone sunt asociate cu motivatia, controlul impulsivitatii si dependenta. Alcoolul este o neurotoxina, ceea ce inseamna ca poate "otravi" creierul. El poate afecta modul in care organismul asimileaza vitamina B, impiedicand astfel functionarea normala a creierului.


vutcariovdumitrita: uau
vutcariovdumitrita: cat de mult ai scris OoO
lupudani2007: stiu
Alte întrebări interesante