Studii sociale, întrebare adresată de catrinblak, 9 ani în urmă

Elaboreaza un cod de norme ce ar viza comportamentul copiilor in familie , societate

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de liliadontul
87
Comportamentul Cand iesim din casa, este obligatoriu sa avem un aspect ingrijit. Sa fim curati , pieptanati si imbracati decent, chiar daca ne ducem doar pana la paine. Tinuta corpului trebuie sa fie drapta, miscarile firesti, naturale-sa nu gesticulam fara rost, sa nu alergam imbrancind trecatorii, sa nu ii lovim cu pachetele sau cu umbrela pe care o tinem in mana.

In general , sa nu deranjam pe nimeni cu prezenta noastra. Daca din intimplare lovim pe cineva vom spune politicos: "Pardon!" sau "Va rog sa ma scuzati!".

Sa nu privim fix,curiosi,o persoana care ne trezeste interesul-o fata frumoasa, o femeie insarcinata.

Sa ne abtinem sa facem remarci cu glas tare, chiar daca infatisarea cuiva este mai excentrica.


Sa nu tragem cu urechea si cu atAt mai mult sa nu intervenim in discutia a doua persoane chiar daca subiectul ne intereseaza.

Sa nu ne irosim timpul asistand la intamplarile strazii - certuri , batai , filmari etc. In schimb,in cazul unor accidente sa nu ne ferim sa dam o mana de ajutor,dar s-o facem numai daca ne pricepem. Sa nu fim indiscreti si sa privim in casele oamenilor. Daca la o fereastra este o persoana cunoscuta,nu te angajezi intr-o conversatie cu aceasta ci o vei saluta cu un gest amical. Cu atat mai mult,nu-ti vei striga prietenii sau membrii familiei din strada.Folositi telefonul,interfonul sau alt mijloc mai discret. 

* Sa nu aruncam nicioadata hartii sau resturi de mancare pe strada! Sa cautam un cos de gunoi sau sa le pastram pana acasa.

* Sa nu ne ridicam ciorapii in vazul lumii. Sa cautam pentru asta un loc mai retras.

* Sa nu ne pieptanam,sa nu ne retusam machiajul,sa nu ne stergem pantofii,sa nu ne curatam unghiile in public. Toate aceste lucruri se fac inainte de a pleca de acasa.

De asemenea nu este permis sa mancam pe strada.Cu toate acestea,din lipsa de timp,recurgem deseori la serviciile pe care ni le ofera numeroasele chioscuri cu mincare gata preparata.  Sa nu pornim pe strada cu mincarea in mina oricit de grabiti am fi..
Alte întrebări interesante