Biologie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Elaborează un plan de acțiune referitor la Protecția unei arii naturale protejate de importanță internațională din țara noastră de exemplu zone umede din cursul inferior al Nistrului sau al Prutului dau coroana varog !!!!! e urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de potervaleria
0

Fiecare om depinde de o sursă de apă. Apa este un izvor etern al vieții, Apa este viata. Organismul uman este alcătuit în proporție de 60-70% din apă; 75% - compoziția creierului; 80% - compoziția celulelor sangvine.Apa i-a dat omului resurse de trai: alge, pești, mamifere acvatice, unele săruri minerale, pescuitul fiind una dintre primele îndeletniciri ale omului.Omul a folosit forța Apei, construind la început instalații primitive, folosindu-le ulterior ca mijloc de transport și sursă de energie electrică.

O influenţă mare asupra calităţii apelor naturale o au evacuările de ape uzate neepurate sau insuficient epurate de la staţiile de epurare a oraşelor în receptorii naturali. Cele mai mari volume de ape uzate neepurate provin de la sistemele de canalizare ale localităţilor.

Actual în republică de către Inspectoratul Ecologic de Stat sunt luate la evidenţă 150 complexe şi ferme animaliere. În majoritatea cazurilor fostele complexe animaliere sunt renovate pentru funcţionare fără revizuirea stării tehnice a instalaţiilor hidrotehnice, care sunt o sursă de poluare a resurselor acvatice. Complexele animaliere sunt amplasate în majoritatea cazurilor în zona de protecţie a rîurilor. Este actuală problema poluării de la sectorul casnic rural, unde deşeurile animaliere sunt împrăştiate pretutindeni, provocînd impact sporit asupra apelor freatice.

sper că teama ajutat

Alte întrebări interesante