Studii sociale, întrebare adresată de bdnch, 8 ani în urmă

Elaborează un text de maxim 10 rânduri utilizând corespunzător următori termeni : nevoi,dorințe,bunuri și servicii. Repede dau coroana!! La cel mai bun răspuns și justificat.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Klepsidra
53
Oamenii s-au născut având numeroase nevoi. Oricât ne-am dori să ne evităm nevoile, acestea sunt inevitabile. De la hrană, până la căldură, haine, o locuință etc. Unele nevoi nu sunt doar lucruri materiale. De asemenea, printre nevoile noastre se regasesc si necesitatea unei familii, unor prieteni, unei îmbrățișări etc.
Odată cu nevoile, oamenii au și dorințe. Acestea se regăsesc sub două forme: bunuri și servicii. Cele două sunt, așadar, ‘poftele noastre’. Spre exemplu, dacă avem poftă de un suc, acesta este un bun, iar dacă simțim dorința să mergem într-un sejur turistic, acesta este un serviciu. De asemenea, printre bunuri, adică produsele cu existență fizică se mai pot regăsi dorința unui stilou, unui aparat foto, unei rechete de tenis, pe cand serviciile se pot exemplifica ca fiind cele bancare, de telecomunicații. Orice dorință avem, aceasta se împarte într-una din cele două categorii.

bdnch: Multumesc!
bdnch: Nu îți pot da acum coroana
bdnch: Ca nu merge
Alte întrebări interesante