Istorie, întrebare adresată de galinasirbu269, 8 ani în urmă

Elaborează un text din PATRU enunțuri, în care vei reflecta actualitatea prevederilor Constituției din 1866 pentru societatea contemporană, utilizând sursa F.

Dau coroana, ma abonez, orice! Urgeeent!!! ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de asamacheamacasasti88
8

Răspuns:

după abdicarea la 11 februarie 1866 a lui Alexandru Ioan Cuza, atât liberalii, cât și conservatorii înclinau, majoritatea, pentru aducerea unui prinț dintr-o dinastie străină pe tronul României, fapt ce ar fi garantat siguranța stabilității politice și sociale.

Astfel, s-a perfectat aducerea în țară a lui Carol, care era văr din partea mamei cu Napoleon al III-lea și înrudit și cu regele Prusiei. Carol a acceptat propunerea la 25 aprilie 1866, obține acordul tatălui său, al regelui Prusiei și al cancelarului Bismarck pentru plecarea către România. Prințul a călătorit până la Turnu Severin folosind un pașaport fals, din cauza conflictului dintre Austria și Prusia. El a fost însoțit pe parcursul călătoriei sale de Ion C. Brătianu. La 10 mai 1866, Carol I a intrat în București, fiind proclamat domn de către Adunarea Legislativă, în clădirea Mitropoliei. Cu o lună înaintea venirii lui Carol I, fusese aleasă Adunarea Legislativă, care s-a transformat după venirea acestuia în Adunare Constituantă. Această Adunare Constituantă avea rolul de a discuta și a vota proiectul unei Constituții. Prima lege fundamentală a fost promulgată de domn la 1 iulie 1866.

Explicație:

nush daca e bine


galinasirbu269: ms mult
asamacheamacasasti88: cu placere
Alte întrebări interesante