Biologie, întrebare adresată de dansilai, 8 ani în urmă

elemente de igiena si prevenire a îmbolnăvirilor (REFERAT)​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de valcescueduard4
25

Răspuns:

                                                  Elementele de igiena

                                             si prevenire a imbolnavirilor

 Notiunile de igiena si prevenire a imbolnavirilor sunt importante in viata de zi cu zi,deoarece noi in fiecare secunda suntem atacati de diferite bacterii,virusi,etc.

 Avem nevoie de notiunile de igiena pentru a ne putea pastra sistemul imunitar si corpul intr-un tonus perfect si sanatos,spre exemplu daca nu ne spalam pe maini sau daca stranutam si nu punem mana la gura,putem contracta diferiti virusi prin contact aerian sau a unor microparticule de saliva de la persoanele infectate,ceea ce duce la o raspandire mai rapida a virusului (patogenului) respectiv,chiar daca noi poate nu suntem constienti de asta,fiind asimptomatici (fara o simptomatologie/nu prezinta simptome)

 Putem lua ca exemplu,raceala comuna cauzata de virusul Influenza,ceea ce toata lumea a experimentat macar odata in viata.

 Acest patogen ajunge in plamani prin microparticule de saliva de la o persoana infectata,prin contact direct sau indirect,sau chiar prin aer,ceea ce duce la o infectare rapida,deoarece acest virus are o capacitate de raspandire R0=1 persoane.

 Nespalatul pe maini poate duce la diverse afectiuni ale pielii,iritatii,etc. Spre exemplu putem lua ca exemplu Dermatitele,Herpesul (cauzat de virusul Herpes Simplex),Acneea,Zona Zoster (cauzata de virusul Varicelo-Zosterian),etc (sunt multe exemple)

 Cele mai multe din aceste afectiuni sunt foarte usor de evitat prin cunoasterea notiunilor elementare de igiene si patologie pentru o mai buna protectie.

 Unele dintre aceste afectiuni sunt severe,cele mai severe fiind cele pulmonare,care netratate pot sa duca la moatre.

 Spre exemplu,Pneumonia netratata duce la o infectie in corp,inflamatia peretilor alveolari,o oxigenare neeficienta (proasta) a sangelui,ceea ce scade SpO2 (Saturatia periferica cu Oxigen),intervine oboseala,febra,si in cele din urma se produce asfixia,deoarece lichidul acumular in alveole impiedica oxigenarea sangelui si vom muri.

(sper ca ti-am fost de ajutor,daca se poate sa-mi oferi o coroana sa devin maestru si sa imi pot contiuna munca de a va ajuta,ar fi minunat. Seara buna)


CavalerulGri: Înainte de "etc" nu se pune virgulă !!!
valcescueduard4: îmi pare rău de inconveniența ta,dar nouă ni s-a spus ca putem pune dau nu (la alegere) virgulă când spunem"etc". plus de asta răspunsul a fost scris în grabă ca sa pot ajunge la pregătire la biologie la timp. încă odată îmi pare rău de inconveniența ta,dar întotdeauna pun răspunsul pe primul loc,cum dorește să formuleze respectivul este strict problema lui :)).
CavalerulGri: Nu-i nimic frate, dar la un concurs te depunctează !!!
valcescueduard4: pe mine in toți anii ăștia nu m-au depunctat deloc,la olimpiadele de biologie așa am scris mereu și niciodată nu mi s-au scăzut puncte,in general ei țin cont de răspuns mai mult decât una sau doua mici virgule.
CavalerulGri: Da, dar eu nu vorbeam de concursurile de bio, dar la română te asigur ca te depunctează
valcescueduard4: eu am zis așa,că în 12 ani de școală n-am avut treabă cu chestia asta niciodată. Fiecare profesor își predă materia așa cum știe el mai bine.
Alte întrebări interesante