Limba română, întrebare adresată de ludmilarusu141, 8 ani în urmă

em deja o cutie de
şit să fug de sub ochii profesorului pi
d
In

4. Aminteşte-ţi şi descrie, pe o jumătate de pagină, când şi cum
ai învăţat să faci ceva (de exemplu: să mergi pe bicicletă, să
faci un sport oarecare, să găteşti, să croșetezi etc.). Expune
ce ai simțit în decursul acestui proces: bucurie, împlinire,
mulţumire, supărare, disperare, triumf, necaz sau altceva?
care
sin
av
a
a
Citește produsul colegilor​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3

Răspuns:

O bicicletă poate fi definită în general ca fiind un vehicul rutier cu două roți așezate în linie una în spatele celeilalte, puse în mișcare prin intermediul a două pedale acționate cu picioarele. Se estimează că mersul pe bicicletă este de trei ori mai eficient din punct de vedere energetic decât mersul pe jos, iar viteza este de trei - patru ori mai mare.

Fiind inventate în Europa secolului 19, bicicletele sunt acum în număr de peste un miliard, asigurând în multe regiuni mijlocul principal de transport. Ele sunt de asemenea foarte populare ca mod de recreație, și au fost adaptate pentru folosință în multe alte domenii ale activității umane cum ar fi cel al jucăriilor, fitness, aplicații militare, servicii de curierat și sportul numit ciclism.

Forma și configurația de bază a cadrului, roților, pedalelor, șezutului și a ghidonului au suferit doar mici schimbări din 1885, când a fost construit primul model cu lanț, cu toate că multe detalii importante au fost îmbunătățite, în special odată cu apariția materialelor moderne de fabricație și a proiectării asistate de calculator. Acestea au permis răspândirea modelelor speciale pentru cei ce practică un anume tip de ciclism.

Bicicleta a influențat istoria în mod considerabil, atât în domeniul cultural, cât și în cel industrial. În anii de început, construcția bicicletelor s-a inspirat din tehnologiile deja existente, dar în ultima vreme bicicleta a contribuit la rândul ei la dezvoltarea tehnologiilor, atât în vechile domenii, cât și în altele noi.

Explicație:

Alte întrebări interesante