Limba română, întrebare adresată de mateoraducan486, 7 ani în urmă

Eminescu și viața lui

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de m4riaaa
1

Răspuns:

Mihai Eminescu (1850-1889) a fost un poet, jurnalist și traducător român, considerat cel mai important poet român și unul dintre cei mai importanți poeți din Europa. El a studiat la Universitatea din Berlin și a lucrat ca redactor la mai multe publicații din România, incluzând "Timpul" și "Familia".

Eminescu a scris opere de poezie complexe, care combină teme istorice, mitologice și filosofice cu imagini și simboluri puternice. Una dintre creațiile sale cele mai cunoscute este "Luceafărul", un poem epic care a devenit un simbol al identității naționale românești.

În plus față de poezie, Eminescu a scris și lucrări de critică literară, incluzând "Critice" și "Sămănătorismul". De asemenea, a tradus opere importante din literatura germană, inclusiv "Faust" de Goethe.

Viața lui Eminescu a fost marcată de probleme de sănătate și probleme personale, inclusiv o relație turbulentă cu o tânără actriță, Veronica Micle. În 1889, el a fost internat într-un spital psihiatric, unde a decedat la vârsta de doar 39 de ani.

Chiar dacă a trăit o viață scurtă, Eminescu a lăsat o moștenire literară importantă și a devenit un simbol al culturii și istoriei românești. Poetul este onorat și astăzi, iar opera sa este continuu studiată și apreciată de către generații de iubitori ai literaturii.

Explicație:

Sper ca te-am ajutat!

Răspuns de Luvxivfr
0

Mihai eminescu- Nascut- 15 ianuarie 1850 Decedat-15 iunie 1889 Mihai Eminescu a fost un poet, prozator și jurnalist român. S-a născut la Botoșani și a copilărit la Ipotești, mutându-se în adolescență la. La vârsta de 19 ani a început studiul filozofiei la Universitatea din Viena, unde a întâlnit scrierile unor autori.Eminescu a revenit în țară la 24 de ani, stabilindu-se inițial la Iași.Activitatea jurnalistică a lui Mihai Eminescu s-a desfășurat între anii 1875 și 1877, iar din 1877 la Timpul, oficiosul Partidului Conservator, față de care Eminescu era apropiat ideologic. Viziunea sa era relativ comună autorilor naționaliști europeni ai vremii.

Eu asa am scris in clasă, Succes ❤️

Alte întrebări interesante