Limba română, întrebare adresată de rallucamnf, 9 ani în urmă

"Emotie de toamna " este o metafora ?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
3

Metafora "Emoție de toamnă":

  •     Metafora "Emoție de toamnă" reprezintă titlul poeziei lui Nichita Stănescu și are rolul de a exprima starea efectivă a eului liric, de iubire care urmează să sufere schimbări, precum suferă natura în timpul anotimpului de toamnă, și apoi să ia sfârșit întreaga iubire.
  •     Acest zbucium sufletesc al eului liric este marcat de termenul "emoție", care este asociat cu toamna, a cărei schimbări duc întotdeauna spre moartea naturii și venirea iernii, ceea ce evidențiază faptul că iubirea din sufletul eului liric este sortită sfârșitului.
  •     Totodată, termenul "toamna" poate fi asociat cu anotimpul cu același nume, dar în primul rând, acesta denotă starea de deprimare care-l copleșește pe eul liric în fața iubirii care se scurge odată cu trecerea ireversibilă a timpului.

╔════════♥

  Explicație:  

╚════════♥

➤➤ Metafora se regăsește și în poezia "Emoție de toamnă" de Nichita Stănescu.

➤➤ FIGURILE DE STIL  sunt procedee artistice folosite cu scopul de a oferi textului expresivitate și de a sugera sentimentele, ideile și gândurile eului creator într-un mod unic.    

____________

METAFORA este figura de stil care se remarcă prin trecerea de la sensul propriu la cel figurat al unui cuvânt și oferă însușiri deosebite printr-o comparație subînțeleasă, în care lipsesc termenii specifici (ca, precum).  

╔════════♥

  Succes!  

╚════════♥

Alte întrebări interesante