Biologie, întrebare adresată de bugheanualexia, 9 ani în urmă

Enumera cel putin cinci reguli de igiena ale organelor de simt ale omului :


morosanugeorgiana: bleah
bugheanualexia: ce blah?
bugheanualexia: bleah*

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Yuko15
44
Pentru ochi: atunci cand citim, lumina trebuie sa cada pe obiect, si nu pe ochi, iluminatul nu trebuie sa fie prea puternic, altfel ochiul oboseste, distanta dintre obiect si ochi trebuie sa fie de 25-30 cm, in cazul unui accident ocular, trebuie imediat sa te prezinti imediat la medicul oftalmolog
Pentru limba si nas: batista nu se imprumuta, iar batista trebuie sa fie in permanenta curata, muscarea limbii, alimentele consumate prea fierbinti pot distruge papilele gustative.
Ureche: evitarea patrunderii apei si a sapunului in conductul auditiv, evitarea lovirilor, expunere indelungata la frig, patrunderea corpurilor straini ca musculite, purici, depistarea si tratarea a afectiunilor nazale.
Pielea: fardurile pot irita porii pielii, pielea fetei trebuie protejata impotriva vantului, frigului, caldurii soarelui, expunerea excesiva la soare dauneaza pielii, hidratare.
Răspuns de tomabianca58
49
     Pentru prevenirea infecțiilor nasului și mucoasei linguale,sa se evite contactul cu persoanele care au afecțiuni nazale sau ale cavității bucale.
      Igiena urechii: Evitarea patrunderii apei si a sapunului in conductele auditive
      Igiena pielii: Spalatul pielei normale se face cu apa si sapun.
      Igiena ochiului: Lumina prea puternica oboseste retina, de aceea purtarea ochelarilor fumurii este obligatorie in unele situatii
     Igiena limbii sau a nasului: Sa se evite loviturile barbiei sau nasului in timpul oricarui joc la scoala sau in alte ocazii!


tomabianca58: primesc coronița??????
tomabianca58: ??????
tomabianca58: multumesc!!!!!!
Alte întrebări interesante