Biologie, întrebare adresată de denysaaaa, 8 ani în urmă

Enumerați 4 idei legate de importanța bacteriilor

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandramariadima10
1

Răspuns:

În poza de mai sus este răspunsul!

Explicație:

Succes!

Anexe:
Răspuns de alexandraciurca2007
2
Bacteriile joaca un rol deosebit in existenta planetei noastre. Sunt implicate in toate procesele biologice care ne afecteaya in mod direct sau indirect. Unele au un efect pozitiv asupra oamenilor, altele au un efect negativ.
Bacteriile sunt implicate in circuitul tuturor elementelor din natura, fie ca vorbim de macroelemente (azot, carbon, etc) sau microelemente (bor, zinc). Ele sunt implicate in degradarea materiei organice moarte (plante, animale), dar in acelasi tipm si in sinteya unor produsi importanti ptr economia umana sau pentru medicina. Stiai ca antibioticele care reprezinta ultima linie de aparare impotrica unor bacterii patogene (ex tuberculoza) pentru om sunt sintetizate tot de bacterii.
In sens negativ asupra sanatatii umane actioneaza numeroase specii bacteriene, dar mai periculoase sunt cele care elibereaza toxine care ne pun viata in pericol. As aminti aici doar botulina eliberata de Clostridium botulinum care poate fi fatala. Sau, in zilele noastre se dicuta foarte mult de o tulpina bacteriana de Escherichia coli care ar fi cauzat decesul mai multor bebelusi sau copii, in urma consumului unor alimente infectate cu aceasta tulpina.
Alte întrebări interesante