Biologie, întrebare adresată de amalia186, 8 ani în urmă

Enumerați bolile sistemului circulator si descrieți doua dintre ele

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Callisa
1

Răspuns:

1. Angina pectorala afecteaza ambele sexe, dar apare foarte rar la femei inainte de varsta de 60 de ani, deoarece estrogenul le protejeaza. Dupa menopauza, efectul protector al estrogenului dispare treptat, ceea ce face ca atat angina pectorala, cat si alte afectiuni cardiace sa fie la fel de raspandite in randul femeilor in varsta ca si in cazul barbatilor.

Angina pectorala este cel mai frecvent simptom cauzat de ingustarea arterelor coronare (ateroscleroza). In timp ce ateroscleroza este faza initiala a majoritatii bolilor de inima, angina este un semn de avertizzare pentru diferite boli de inima.

2. Hemoroizii sunt umflaturi rotunde, asemanatoare varicelor, situate in corpul cavernos al zonei anale, care, sustinute de contractarea muschilor, cauzeaza obturarea anusului. La inflamarea corpului cavernos se ajunge prin presiunea ridicata asupra vaselor sanguine, ca deexemplu presiuni provocate de miscarile intestinelor (constipatia), activitati sedentare, supraponderabilitatea si sarcina. Chiar mai mult, hemoroizii, exact ca venele varicoase, sunt favorizati de o slabiciune a tesutului conjunctiv, de obicei innascuta. Dar si dezechilibrele ficatului pot fi cauza aparitiei hemoroizilor.

Hemoroizii sunt o problema comuna, care afecteaza pana la jumatate din populatie, intr-un moment sau altul al vietii. Umflaturile din jurul anusului se numesc hemoroizi externi, iar cele din interiorul rectului, hemoroizi interni. Hemoroizii interni care ies in afara anusului se numesc hemoroizi protuberanti si pot fi deosebit de durerosi.

Alte întrebări interesante