Ed. tehnologică, întrebare adresată de Paulina121, 9 ani în urmă

enumerați norme de igiena care trebuie respectate introdus bucătărie în timpul pregătiri hranei dar și după terminarea acesteia

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lexi271
1
binainte sa pregatesti hrana trebuie sa te speli pe maini,pentru a nu pune bacterii sau mizerie :))) pe mancare,este foarte important ca ustenisele de bucatarie si vesela sa fie curate. si mai ales zona unde lucrezi cu hrana sa fie si ea, curata :)))

lexi271: *inainte
Paulina121: Mulțumesc
Răspuns de Utilizator anonim
1
In primul rand este important sa ai un spatiu de lucru. Accesibil, cu o aerisire (hota). Principiul unei bucatarii este acela de a putea sa pregatesti o mancare in conditii cat mai bune. Igienic vorbin, foarte important este ca inainte sa te pregatesti sa gatesti sa iti speli mainile (de doua ori daca este nevoie). Apoi, daca ai preparate din carne (peste, carne de porc, carne de pui), odata ce le degresezi, sau le pregatesti ca ulterior sa le gatesti, nu trebuiesc lasate afara, pe masa. Pentru ca odata cu caldura care este in bucatarie bacteriile si micro-organizmenle se prolifereaza. (se inmultesc). De aceea daca ai degresat o carne, sau ai evidat un peste (ai scos intestinele), il pui intr-o farfurile pui o tipla pe el iar apoi il bagi in frigider. Parul, daca esti fata trebuie sa ti-l prinzi in coada, altfel ai sa gasesti fire de par in mancare. Foarte important este ca plansa pe care lucrezi sa o cureti tot mereu, sa nu tai pe aceasi plasa legumele dupa ce ai taiat o carne in sange, doar dupa ce o speli bine de tot. Cam astea sunt bazele, desigur exista mai multe, dar nu am sa intru acum in detaliu. :) 


Utilizator anonim: pe aceasi plansa* (fund de lemn)
Alte întrebări interesante