Limba română, întrebare adresată de gandreea556, 8 ani în urmă

eseu adolescenți...repede va rog​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de qvdrew
1

Ca idee sunt 291 de cuvinte. sper ca e bine

Adolescenta este o perioada complicata pentru fiecare om. Acesta perioada din viața aduce multe schimbării atât fizice cât și morale. In pragul maturizării copiii ce au fost , acum incep sa realizeze greutățile vieții și mai mult de atât învață cum sa treacă peste ele.

Fiecare persoana, așteptând nerăbdătoare să ajungă la adolescenta se trezește în această lume atât de diferită de cum și-o amintește el ca și copil. Mai grea și mai dura, acum văzut ca un “copil mare”.

In aceasta perioadă apar schimbări precum la înfățișare, comportament și sentimente. Schimbările fizice incep de la creșterea în înălțime până la creșterea în greutate, schimbarea fetei, apariția parului și diferite schimbări hormonale. Schimbările de comportament apar deseori atunci când copilul intra într-un anturaj greșit, cu voința de a fi văzut ca unul dintre copiii “cool”. Sentimentele pot varia de la probleme cu furia, tristețea, cat la sentimente de iubire/simpatie pentru o anumită persoană.

Adolescenta este considerată să înceapă de la vârsta de 14 ani și a se termina la 18 unde devii adult. Pe această perioadă de 4 ani te poți dezvolta din punct de vedere intelectual. Învățând anumite lucruri fie din viața de zi cu zi cât și din sursele oferite de timpurile in care trăim precum școală, internet, cărți, manuale etc.

Această vârstă poate aduce schimbări negative precum schimbarea comportamentului într-unul agresiv, vulgar și de prost gust. Dar și la schimbari pozitive precum socializarea, întemeierea unei relații, învățatul cât și oferind ajutor părinților.

In concluzie, adolescenta este o vârstă complicata prin care treci cu greu. O perioada care aduce schimbări majore pe diferite planuri ca și aspectul fizic și moral. Trebuie avut grija cum evoluam pe parcursul acestei vârsta, fiind una dintre cele mai semnificante etape în viața noastră

Alte întrebări interesante