Limba română, întrebare adresată de uuhhy, 9 ani în urmă

Eseu Apa este insasi viata va roog urgenttt

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Rainbow6661
6
Să ne gândim puțin.. Când auzim cuvântul "apă" ne gândim la ceva banal, ceva care nu are importanță dar ne înșelăm...
Mulți spun că ar putea trăi fără apa dar nu ar putea rezista fără ea nici măcar 2 ore.. Nu ne dăm seama cât de împortant e un lucru până când nu ne trebuie.. Așa și în cazul apei.. spui că nu este importantă dar ea de fapt este ceea fără de care nu putem trăi pe acest Pământ. Gândiți-va cât de puțini oameni ar mai exista dacă pe această planetă nu ar fi destulă apă... Da, ar exista foarte puțini.. De aceea trebuie să prețuim toate lucrurile pe care planeta ni le oferă..
De aceea se mai spune că apa este însăși viața.

Rainbow6661: Primesc coroniță?
Răspuns de spidie
3
 Apa este elementul principal care exista in corpul unei fiine vii, element indispensabil vietii. Fara apa, nici un organism, vegetal sau animal, simplu sau complex, mic sau mare, nu poate exista.
 Viata a aparut mai intâi in apa, in urma cu trei miliarde de ani, sub forma celulara, acestea fiind stramosii tuturor fiintelor vii care populeaza planeta noastra.Aceste celule primitive s-au dezvoltat, au evoluat si s-au transformat in organisme din ce in ce mai complexe. Astfel au aparut algele, pestii si stramosii anfibiilor, care au fost primele fiinte care s-au adaptat in afara apei.
 Cu toate
acestea, organismele terestre  au continuat sa fie dependente de apa, toate plantele si animalele neputând sa supravietuiasca in lipsa apei.
 Omul insusi depinde de apa atât in mod direct, ca sursa proprie de viata, ca element vital, cât si in mod indirect, consumând, pentru a supravietui, plante si animale care au la rândul lor nevoie de apa.



Alte întrebări interesante