Limba română, întrebare adresată de roscata16, 9 ani în urmă

Eseu argumentativ despre necesitatea cunoasterii aprofundate a unei limbi moderne.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amanda1366
7
Să cunoști o limbă străină este ca și cum ai avea un al doilea suflet. CharlemagneO altă limbă înseamnă o viziune diferită asupra vieții. Federico FelliniCunoașterea unei limbi te poziționează pe coridorul vieții. Două limbi îți deschid fiecare ușă de-a lungul lui. Frank SmithÎnvățarea unei limbi străine nu înseamnă doar să înveți alte cuvinte pentru aceleași lucruri ci să înveți alte moduri de a gândi asupra lucrurilor. Flora LewisLimbile straine reprezinta pasaportul tau catre ceilalti oameni. Ele te ajuta sa comunici eficient cu strainii cu care vii in contact, fie ca esti la munca ori in vacanta. Limbile straine sunt folosite in toate domeniile, ele aduc oamenii aproape si leaga continente, leaga tari, leaga culturi si civilizatii. Fara cunoasterea si folosirea limbilor straine nu ar mai fi existat aliante politice, miscari diplomatice sau relatii internationale.
Imagineaza-ti ca lucrezi la o companie de multi ani, dar aceasta are nevoie de modernizare asa ca apar noi reguli. De cele mai multe ori, angajatii sunt cei care indura noile cereri, iar daca nu se potrivesc noului profil, risca sa isi piarda locul de munca. Una din aceste conditii ar fi cunoasterea limbilor straine. Ce te faci intr-o astfel de situatie? Esti dispus sa renunti la slujba ta sau incepi sa iei cursuri si sa atingi un anumit nivel de cunoastere al limbilor straine? Nu rata oportunitati din cauza acestei conditii, limbile straine se invata. Putina vointa. In plus, daca stai bine si cercetezi vei vedea ca daca pleci de la locul actual de munca din cauza lipsei tale de interes pentru a invata limbi straine, vei avea surpriza neplacuta ca in viitorul loc de munca sa nu fi angajat din acelasi motiv.
De ce mai trebuie sa stii limbi straine? Pentru ca traim in era internetului unde totul circula cu o viteza uimitoare, pentru ca traim in era globalizarii si pentru ca toate informatiile sunt transmise in limbi straine ca toata lumea sa le poate intelege. Nu ai vrea sa ai acces la aceste informatii?Ai observat ca multe din documentele cu care lucrezi necesita cunoasterea limbilor straine? Ce te faci daca nu te descurci? Ii ceri ajutorul sefului? Nu cred.
Ai observat ca telefonul pe care ti-l cumperi, calculatorul pe care il folosesti, si majoritatea lucrurilor care te inconjoara nu se folosesc de limba noastra nativa ci de o limba straina? Ai observat ca atunci cand ne instalam un program, indiferent de ce program, avem nevoie sa cunoastem acea limba straina? Ai observat ca pe strada, in metrou sau in restaurantul nostru preferat se vorbesc limbile straine? Ai observat cati termeni noi apar zilnic? Ai observat cati sunt imprumutati din limbile moderne straine?
Limbile straine sunt un "must" in viata de toate zilele si in cariera. Fa din ele un avantaj!
uite catevacitate ce mie mi au placut mult 
Învățarea unei limbi străine nu doar îți dezvăluie cum gândesc și ce simt alte societăți, care sunt experiențele și valorile lor și modul în care se exprimă, dar îți oferă o oglindă culturală în care poți vedea mult mai clar propria ta societate. Edward Lee Gorsuch
Atunci când vorbești cu un om într-o limbă pe care o înțelege, atunci vorbele tale ajung la mintea lui. Dacă, însă, îi vorbești în limba lui natală, atunci cuvintele tale ajung la inima lui. Nelson Mandela
Alte întrebări interesante