Biologie, întrebare adresată de laurensia, 9 ani în urmă

Eseu: Cel mai distrugator factor al mediului...Va rog .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlinaAndreeaTha
1
Cel mai distructor factor al mediului este poluarea. Sper ca te.am ajuatat

AlinaAndreeaTha: Scz distrugator
laurensia: POTI SA-MI DESCRII POLUAREA MEDIULUI
laurensia: eseu
Răspuns de micutzamariuka
0
    Poluarea reprezinta modificareacomponentelor naturale prinprezenta unor componente straine,numite poluanti, ca urmare aactivitatii omului, si care provoacaprin natura lor, prin concentratia încare se gasesc si prin timpul câtactioneaza, efecte nocive asuprasanatatii, creeaza disconfort sauîmpiedica folosirea unorcomponente ale mediului esentialevietii. (Conferinta Mondiala a O.N.U., Stockholm, 1972)

      Din cuprinsul definitiei se poate constata clar ca cea mai mare responsabilitate pentru poluarea mediului o poarta omul, poluarea fiind consecinta activitatii mai ales social - economice a acestuia.

       Privita istoric, poluarea mediului a aparut odata cu omul, dar s-a dezvoltat si s-a diversificat pe masura evolutiei societatii umane, ajungând astazi una dintre importantele preocupari ale specialistilor din diferite domenii ale stiintei si tehnicii, ale statelor si guvernelor, ale întregii populatii a pamântului. Aceasta, pentru ca primejdia reprezentata de poluare a crescut si creste neîncetat, impunând masuri urgente pe plan national si international, în spiritul ideilor pentru combaterea poluarii.    

      Poluarea,printre alte clasificari,este clasificata în poluare naturalasi poluare artificiala.

      Sursele naturale principale alepoluarii sunt eruptiile vulcanice,furtunile de praf, in­cendiile naturaleale padurilor si altele cum ar figheizerele sau descompunerea unorsubstante organice. 


Alte întrebări interesante