Limba română, întrebare adresată de grinea, 9 ani în urmă

Eseu:Copilaria petrecuta la sat mi se pare singura mea copilarie.
Va rog ajutatima

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirunaprintzes
10
Copilaria petrecuta la sat mi se pare singura mea copilarie. 
In primul rand, acolo lumea este altfel, in acel loc mirific nu exista atata rautate intre oameni cum este la oras, nu esti privit cu alti ochi desii esti nou.
Bunicii mei traiesc la sat, acolo unde mi-am petrecut o mare parte din copilarie, satul acela este satul in care am facut primii pasi,in care mi-am facut primii prieteni, acolo am rude,acolo toata lumea imi este alaturi, acolo este locul in care am invatat sa iubesc, sa sufar, sa pierd, sa castig, sa sper dar cel mai important este ca acolo am invatat sa traiesc. Acolo este paradisul meu, este singurul loc in care simt ca sunt doar eu si restul lumi,este locul unde ma descarc de griji si incep sa traiesc o alta viata.
Insa, acum cand vin si vad ulita care, cu ani in urma era plina de copii si zambete, asa de pustie, parca am un gol in suflet, si abia atunci realizez ce repede a trecut timpul,abia atunci cand vad strada pe care mai ieri alergam fara griji, asteptand sa ma cheme bunica la masa atat de lipsita de vlaga. Strada pe care mi-am facut prima julitura, prima vanataie, aleea pe care am zambit pentru prima data, locul in care am avut primul sarut, in care am varsat prima lacrima.
In acel sat mi-am petrecut cea mai frumoasa perioada din viata,cele mai frumoase clipe au ramas pe acele strazi. 
De fiecare data cand imi fac putin timp liber nu ezit sa vizitez satul in care am invtat sa traiesc, sa visez, sa vreau mai mult, satul care pur si simplu m-a invatat ce inseamna copilaria.
De aceea copilaria petrecuta la sat mi se pare singura mea copilarie, sigura mea stare de bine,singura mea speranta. 

Alte întrebări interesante