Studii sociale, întrebare adresată de burlacvitalie0, 8 ani în urmă

Eseu cu Ma Implic In Activitatea Mediului​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lusymatei
3

Explicație:

Vreau sa fac ceva pentru mediu, dar nu am timp sau sau nu stiu cum si cu ce sa incep.

Din ce in ce mai multe persoane devin constiente de impactul pe care il au deseurile pe care le produce, asupra mediului incojurator.

Odata ce realizezi stadiul actual din Romania, de sub 5% reciclare a deseurilor si sub 13% colectarea selectiva, intelegi cat de importanta este orice contributie, in timp sau bani, oricat de mica.

Aacest articol te va ajuta sa ai o imagine de ansamblu asupra modalitatilor prin care te poti implica sau sustine actiunile pentru protectia mediului.

A fi voluntar pentru igienizarea si ecologizarea unei zone nu necesita o responsabilitate pe termen lung si cu mult timp necesar pentru participare.

 

Sustine orgnizatiile de mediu prin donatii sau voluntariat

Sunt multe organizatii de profil care vorbesc despre impactul pe care societatea noastra il are asupra mediului si promoveaza totodaota un model de comprotatment responsabil fata de mediu.

In Romania avem organizatii internationale cat si nationale pentru protectia mediului, cum ar fi: World Wind Find for Nature, Green Peace, si respectiv Mai Mult Verde, Terra Mileniul III.

Mai sunt multe alte organizatii foarte bine cunoscute la nivel activ datorita implicarii Alburnus Maior, Salvatii Delta sau EcoStuff.

Majoritatea organizatiilor organizeaza periodic campanii de colectare selectiva a deseurilor, de igienizare a unor anumite zone sau de informare a publicului larg cu privire la protectia mediului.

De asemenea, multe organizatii de profil coordoneaza activitati de plantare in diferite zone ale tarii, in care este binevenit orice sprijin voluntar.

Implicarea fiecarei persoane in astfel de campanii cat si in restul timpului este foarte importanta pentru un impact general mai mare.

Donatiile clasice sau prin redirectionarea celor 2% din impozitul pe profit catre organizatiile pentru protectia mediului vor fi intotdeauna un suport foarte bun.

Doar ONG-urile declarate de interes public primesc finantare, si in acele cazuri este foarte mica, din partea statului, alfel, acestea supravietuiesc din donatiile cetatenilor si prin proiectele finantate din fonduri europene.

 

Promoveaza pe conturile tale de social media stiri si informatii despre impactul pe care il avem asupra mediului.

Daca ne-am face fiecare urmatorul caclcul cred ca am deveni multi dintre noi mai responsabili cu consumul, cu gestionarea deseurilor si cu reciclarea lucrurilor.

Daca bem 2 litri de apa pe zi, in 2 sticle de cate 1 litru, avem 2 sticle de plastic/zi * 20 milioane de locuitori inseamna 40 de milioane de sticle de plastic pe zi in Romania.

Nu vreau sa fac si calculul pentru an. La o rata de reciclare de sub 5% in Romania, lucrurile nu se dezvolta in interesul nostru al oamenilor.

Sunt multi oameni care nu stiu toate aceste lucruri. Aici poti interveni si tu.

Promoveaza pe conturile tale de social media, catre colegi si prieteni, campaniile de colectare a deseurilor din zona ta.

Sunt multe site-uri, blog-uri, si pagini de social media active in acest domeniu pe langa cele ale organizatiilor mentionate.

Le poti urmari pe cele pe care le apreciezi tu cel mai mult si sa le promovezi cat mai mult activitatea.

 

Incepe si tu sa colectezi selectiv si sa reduci consumul

Ca sa ajungem sa reciclam trebuie sa colctam selectiv. Aceste lucru incepe cu fiecare dintre noi.

Cele mai simple lucruri pe car le poti face fara sa depinzi de firma de salubrizare sau alti colectori de gunoi este sa colectezi sticla de plastic, hartia si bateriile.

Daca vrei o abordare completa privind reciclarea citeste articolul despre cum sa scapi de mirosurile neplacute.

Gasesti puncte de colectare pentru aceste 3 tipuri de deseuri la tot pasul, in cadrul supermarket-urilor din orice oras din Romania.

Marele avantaj este ca le poti depozita intre vizitele la supermarket fara riscul unor mirosuri neplacute sau probleme de igiena.

Sunt foarte multe aplicatii moderne cu harti interactive care iti arata distanta fata de punctele de colectare pentru diferite tipuri de deseuri, care-ti simplifica complet procesul.

Redu consumul de produse prin reciclarea celor vechi. Ai surse de idei nelimtiate in mediul online despre cum poti transforma anumite produse pe care oricum le cumperi.

Redu consumul de energie si apa. Nu lasa niciodata lumina sau apa curgand. Este un consum fara sens de resurse si energie pentru reutilizare


burlacvitalie0: cam mult
lusymatei: eee na
lusymatei: zi mersi ca lam facut
burlacvitalie0: mersi
Alte întrebări interesante