Studii sociale, întrebare adresată de adelinasisian, 8 ani în urmă

ESEU CU TEMA:MIȘCAREA UNUI CORP
Ajutați-mă va rog dau coronița ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Gabi991111
0

În fizică, mișcarea este schimbarea poziției unui obiect în timp. Mișcarea este descrisă prin distanță, timp, viteză și accelerație. Mișcarea unui corp este studiată prin alegerea unui sistem de referință de către un observator și prin măsurarea schimbării poziției acelui corp față de acel sistem de referință.

Dacă poziția unui corp nu se schimbă în raport cu un anumit sistem de referință, se spune că acesta se află în repaus, este nemișcat, imobil, staționar sau are o poziție constantă (invariantă). Mișcarea unui obiect nu se poate schimba decât prin acțiunea unei forțe. O mărime importantă pentru descrierea mișcării este impulsul, direct legat de masa și viteza obiectului; impulsul total al obiectelor dintr-un sistem izolat, adică neafectat de forțe externe, nu se schimbă odată cu timpul (legea conservării impulsului).

Deoarece nu există un sistem de referință absolut, mișcarea absolută nu poate fi determinată.[1] Astfel, în Univers totul poate fi considerat a fi în mișcare.

Această descriere generală a mișcării se aplică obiectelor, corpurilor și particulelor de materie, radiației, câmpurilor, spațiului și spațiului-timp. Termenul de mișcare, în general, semnifică o schimbare în timp a configurației unui sistem fizic: se poate vorbi despre mișcarea unui val sau despre mișcarea unei particule cuantice, unde configurația constă în probabiliatea de ocupare a unor anumite poziții. Ramurile fizicii care se ocupă de aspectele fundamentale ale mișcării sunt grupate sub numele de mecanică. Mișcarea la scară macroscopică este descrisă de mecanica clasică; mișcarea la scară microscopică este descrisă de mecanica cuantică.


andreivitezu812: Nu știu
Alte întrebări interesante