Istorie, întrebare adresată de cerchinadilara, 8 ani în urmă

eseu cu tema "Unirea românilor de la 1918 . Limita de 7-8 propoziții,sa conțină 3 evenimente,3 personalitati si 2 consecințe
Urgent,va rog!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Razvan1512
4

Răspuns:

Marea Unire din anul 1918 a constat în unirea tuturor provinciilor ocupate de romani, intr-un singur stat, România. Etapele fără de care Marea Unire nu putea sa existe au fost: Unirea Principatelor Române din anul 1859, și independenta din urma războiului Ruso-Turc.

Printre principalele personalități ce au contribuit la unirea din anul 1918 se numără Regele Ferdinand I, care a introdus votul universal, și a refuzat sa accepte pacea de la Buftea București, prin urmare România a fost considerata țară învingătoare în urma Primului Război Mondial, liderul politic Ionel Brătianu, care a influențat decisiv demersurile politice, și regina Maria, care nu a ezitat sa viziteze spitalele și focarele de infecție cu soldații răniți, aceasta fiind foarte iubita de populație.

După câștigurile teritoriale, doar Bucovina de sud și Transilvania au rămas României în urma celui de Al Doilea Razboi Mondial, Basarabia, Bucovina de Nord revenind URSS-ului, iar sudul Dobrogei ii raman Bulgariei. De asemenea, ziua de 1 decembrie este considerata ziua nationala a României, în urma marii uniri care a avut loc în aceasta data.


cerchinadilara: Mulțumesc mult
Alte întrebări interesante