Limba română, întrebare adresată de anlle5898, 8 ani în urmă

Eseu cu titlul: Fă alegerea corectă alege o viață sănătoasă
.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de l0987
0

Cea mai corectă decizie pe care am putea să luăm este cea de a avea un stil de viață sănătos, asta înseamnă să alegi să-ți trăiești viața în cel mai sănătos mod posibil.

Există câteva lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a începe să vă trăiți viața în acest mod, acest lucruu presupune să facem zilnic o anumită cantitate de exerciții fizice, cum ar fi jogging, yoga, sport, etc. În plus, trebuie să ai și o dietă echilibrată și nutritivă, cu toate grupele de alimente. Cel mai bine ar fi dacă ați lua cantitatea potrivită de proteine, carbohidrați, vitamine, minerale și grăsimi pentru a vă ajuta să aveți o dietă adecvată. Grupat cu aceste două aspecte esențiale (dieta și exercițiile fizice), o persoană sănătoasă trebuie să mențină și același ciclu de somn, care ar trebui să fie format din aproximativ 7-8 ore de somn. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că un stil de viață sănătos nu se referă doar la sănătatea noastră fizică și mentală. Menținerea unei diete echilibrate, practicarea zilnică a exercițiilor fizice și un somn bun sunt părți esențiale ale unui stil de viață sănătos din care rezultă sentimentul de fericire care este de asemenea, o parte importantă a unui stil de viață sănătos. Atunci când o persoană nu se simte fericită sau nu se simte bine în pielea ei, nu este pe deplin sănătoasă. Astfel, trebuie să facem tot posibilul să gândim pozitiv, încât să ne simțim fericiți și nu triști.

De asemenea, există mai multe lucruri pe care trebuie să le evităm pentru a avea un stil de viață sănătos. Printre acestea se numără genul de practici și obiceiuri care sunt dăunătoare pentru noi, dar și pentru cei din jurul nostru, adică pentru societate. Astfel de obiceiuri includ jocurile de noroc, fumatul, băutura, drogurile ilegale sau orice alte lucruri care se pot transforma într-o dependență. Aceste obiceiuri sunt dăunătoare nu numai pentru tine, ci și pentru toți oamenii din jurul tău, deoarece dependența determină atitudini și comportamente nesănătoase. Beneficiile unui stil de viață sănătos sunt multiple: o viață sănătoasă, vă permite să trăiți mai mult timp, exercițiile fizice zilnice vă vor permite să eliberați endorfine și vă ajută să vă simțiți mai fericiți, exercițiile fizice regulate îmbunătățesc, de asemenea, sănătatea pielii și a părului, îmbunătățindu-vă și aspectul fizic. Un stil de viață sănătos reduce, de asemenea, riscul de boli care amenință viața, cum ar fi cancerul, diabetul etc. și, de asemenea, reduce susceptibilitatea la stopuri cardiace.

Așadar, ar trebui să ne gândim mai mult la viața noastră și la deciziile pe care le luăm și să alegem stilul de viață sănătos.

Alte întrebări interesante