Limba română, întrebare adresată de kiler2000p, 9 ani în urmă

Eseu: Cum ne motiveaza parinţii să învaţam?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de madalyn
1
 Parintii iti spun sa inveti cat mai bine si sa iei note mari ,pt.ca ,atunci cand vei termina scoala/facultatea vei avea un loc de munca mai usor si mai bine platit si vor sa ai ce poate ei nu au avut. 

yoyobv12: Nu vreau sa citesc. Nu-mi place. De ce trebuie sa fac asta?”. Tu ce raspuns i-ai oferi copilului daca te-ar intreba asta? Unii parinti probabil ca ar raspunde:”Pentru ca asa trebuie/ pentru ca se cere la scoala”. Si ce ii raspunzi daca te intreaba in continuare: “De ce trebuie sa fac ceea ce se cere?”. Ai putea sa apelezi la frecventul raspuns “Ca sa ai o profesie frumoasa atunci cand vei fi mare.”, dar pentru copii, momentul cand ei vor fi “mari” pare atat de indepartat, incat nu il vei impuls
yoyobv12: Manifesta tu insuti interes pentru cunoastere. Vorbeste-i copilului despre lucrurile noi pe care le-ai aflat sau le-ai invatat si intreaba-l si pe el ce cunoaste despre subiectul respectiv. Este important ca cel mic sa vada entuziasmul cu care inveti lucruri noi, pentru a nu mai resimti invatarea ca pe o povara, ci ca pe o activitate interesanta.
Răspuns de yoyobv12
1
Parinti ne motiveaza sa invatam prin faptul cane ajuta cu temele , ne asculta cand avem de invatat ,ne sunt alaturi cand avem nelamuriri ,ne intreaba ce nu intelegem, ne sfatuiesc sa invatam pentru ca vor sa avem un viitor bun in viata si sa fim cineva . 
Parinti ne motiveaza si prin  simplul fapt ca ne stimuleaza , chiar si cand luam note proaste ,ei nu sunt rai sa urle la noi si incearca sa ne inveseleasca si sa ne zica ca o nota proasta nu e *moartea pe pamant * adica nu inseamna ca se sfarseste lumea daca nu am luat 10 . 
Faptul ca ca sunt cu noi cand avem necazuri , cand suntem stresati , cand nu putem invata din cauza unei depresii , ne ajuta foarte mult si ne stimuleza sa tinem capul sus si sa avansam . 
Sper ca ti-am fost de ajutor,bafta,pwp .

Alte întrebări interesante