Limba română, întrebare adresată de aaliona60, 9 ani în urmă

Eseu: Cum pot dezvolta pontentialul? ( in 10-20 propozitii,lungi,dezvoltate)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
3
Potentialul uman este urias. El este privit din mai multe puncte de vedere in general se pune accent pe cel fizic si cel mental.
Potentialul fizic il putem imbunatati prin exercitii fizice si o dieta adecvata. Sunt multi sportivi de performanta care in dorinta lor de a obtine succes incearca sa insele comisiile sportive in competitii luand anumite substante care le stimuleaza rezistenta la efort fizic indelungat.
Nu e usor sa accepti a face multe sacrificii pentru a ajunge pe culmile gloriei.
Din punct de vedere al potentialului mental situatia e un pic similara: ca sa ajungi geniu la matematica trebuie sa ti dedici mult timp in studiu, in a rezolva exercitii etc. 
 Cineva afirma mai demult: Geniul este 99% efort si doar 1% noroc.Succesul se obtine cu sudoare, gresind, refacand, gresind iar recorectand astfel incat obtinem ceea ce ne dorim.
Chinezii aveau un proverb: Calatoria de 1000 de km incepe  cu primul pas. 
Trebuie sa avem initiativa, perseverenta si mintea deschisa pentru a vedea noile oportunitati.
In general oamenii se nasc cu un bagaj de cunostinte relativ egal dar societatea incepe sa impuna adeseori limite in dezvoltarea personala a fiecaruia. 
Uneori gasim cazuri de persoane care au suferit accidente si si au pierdut o mana, un picior etc.... Putine persoane dintre aceste victime intamplatoare nu s au resemnat si s au luptat clipa de clipa, zi de zi ca sa si depaseasca conditia, unele dintre ele au ajuns chiar sa castige medaliii  la jocurile paralimpice..
Asadar, avem potential si trebuie sa l dezvoltam cat mai mult, iar acest fenomen transformator se cheama munca, sudoare si intuitie. 
Am putea rezuma astfel: ¨Primul mamifer din lume a fost un peste care a ramas pe uscat si a vrut sa traiasca! ¨( e o formulare metaforica evident dar sa fii atent la mesajul care l transmite).

aaliona60: multumesc mult
aaliona60: mi-ai fost de ajutor
Utilizator anonim: excelent
Utilizator anonim: Gracias!!!!
Alte întrebări interesante