Biologie, întrebare adresată de DorinGD, 8 ani în urmă

eseu Cum protejez eu mediu încurajator (va rog tare)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de LadyExtrem
6
Păi noi putem proteja mediul înconjurător in felul acesta:
- nu mai aruncăm gunoaie in ape sau pe strada(le putem pune in acele compartimente,coșuri de gunoi sau tomberoane,sau chiar saci din acea de gunoi).
-incercam să nu mai dăm foc la atâtea gunoaie sau să tăiem copacii pentru că lemnul ne aduce multe foloase.
-mai am câteva idei:
-putem inlocui becurile normale cu unele economice. In ultime vreme au aparut mai multe firme, cu preturi mult mai acceptabile.in locul detergentului clasic pt. spalatul rufelor, putem folosi nuci de sapun, care sunt biodegradabile si care dupa folosire pot fi utilizate ca si ingrasamant pt. flori. Nucile de sapun cresc in copac si au proprietati de saponificare.
-clorul este foarte foarte nociv atat pt oameni, cat si pt. mediu! Pt. albirea hainelor puteti folosi in locul clorului bicarbonat de sodiu, iar pt. dezinfectare otetul.
-in timp ce ne spalam pe dinti, putem inchide robinetul. Economisim astfel 6 l de apa de fiecare data cand ne spalam pe dinti.in loc sa facem baie la cada, putem face un dus.trebuie sa avem grija sa reparam bateriile care picura. Se aduna o pierdere mare de apa in decursul unui an de zile.si in timp ce sapunim vasele, putem inchide apa.
Nu stiu daca este un eseu.Eu doar am spus câteva idei pt cum protejăm mediul înconjurător.Sper că te-am ajutat măcar cu atât!Eu nu stiu cum se fac eseurile.Sunt clasa a 6-a:))Doar atât stiu.Noapte bună!
Alte întrebări interesante