Limba română, întrebare adresată de Kizzi, 8 ani în urmă

Eseu de 10 randuri despre traditiile si cultura din romania. Iar inca unul de 10 randuri despre cea mai importanta traditie din romania. Acord 100 puncte.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de thenerd26
1

Tradițiile și cultura din România

Cultura României este ansamblul de valori materiale și spirituale produse pe teritoriul României. România are o cultură unică, care este produsul geografiei și evoluției sale istorice distincte. românii sunt singurul popor creștin ortodox dintre popoarele latine.Lumea din care face parte taranul roman a fost dintotdeauna bogata in obiceiuri si traditii.

Acestea par a fi pentru cei care le privesc din exterior, manifestari folclorice fabuloase. Pentru cei care le cunosc insemnatatea, stiu ca aceste obiceiuri si traditii ascund intelesuri profunde, despre relatiile interumane si despre relatiile oamenilor cu natura.Obiceiurile traditionale romanesti au ca si modalitati de exprimare: muzica, coregrafia, gestica sau mimica. Sunt fapte culturale complexe, menite inainte de toate, sa organizeze viata oamenilor. Marcheaza momentele importante ale trecerii lor prin lume, si le modeleaza comportamentul.Cele doua mari categorii de obiceiuri si traditii sunt:

cele care marcheaza diferite evenimente ce se desfasoara de-a lungul anului. Sunt sarbatori religioase, cele legale, de munca agricola, de factori de mediu. Acestea vizau viata colectiva a satului, avand un caracter public si ciclic. Un loc special între obiceiurile religioase îl au cele specifice Crăciunului și Paștelui.

a doua mare categorie se refera la obiceiurile care atesta diferite momente importante din viata omului. Desfasurarea lor era legata de momente bine determinate, care nu se repeta de-a lungul vietii.Obiceiurile de peste an erau, in general, in directa legatura cu trecerea timpului, a calendarului, dar si a muncilor in colectivitatile agricole sau de pastori. Indeplinirea lor potrivit datinei, era in interesul intregii colectivitati, toata lumea aducandu-si aportul.

La obiceiurile legate de momentele importante ale vietii omului, interesul indeplinirii obiceiului cadea, inainte de toate, asupra individului si a familiei lui.

Cea mai importanta tradiție din România

România este plină de tot felul de obiceiuri adorate de mulți turiști din toată lumea, una din cele mai importante tradiții fiind purtarea portului popular românesc în anumite ocazii cum ar fi:de colindat, de Paște, la biserică și multe altele. Portul popular este asortat cu muzica Populară adorata de mulți oameni, mai ales de turiștii care au încercat binevoitori portul,și dansurile. Turiștii mai sunt impresionați de mâncarea tradițională românească cum ar fi:sarmalele, bulzul, mamaliga, tuica, Malasolca(este un preparat la care se foloseste indeosebi stiuca.)

Mult succes în continuare <3

Alte întrebări interesante