Limba română, întrebare adresată de artiom131023, 8 ani în urmă

Eseu de o pagina cu cuvinte monosemantice si polisemantice​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de angi1233k
1

Răspuns:

Soarele cu raze fierbinți îşi fac loc pe geamul camerei mele. Mă ridic din patul meu moale și mă îndrept către baie. După ce îmi fac rutina zilnica,deschid USA( *cuvânt monosemantic"), ca mai apoi, câinele("cuvânt monosemantic") meu intrând în cameră cu o jucărie in gură. Aprind televizorul (*cuvânt mono.") și mă uit la ce noutăți au mai apărut. Mama intră în cameră și îmi spune sa Imi fac ghizdanul.

Imi bag cărțile și vocabularul ("cuvânt mono") de franceză (poți pune ce vrei tu aici), iar la sfârșit mă duc să mă îmbrac. Îmi iau niste pantaloni (cuvânt mono") si o bluză neagră. Cobor, si întru in bucătărie sa iau masa (cuvânt polisemantic).

După ce îmi iar rămas bun de la mama,plec la școală. Pe drum vad un copil (cuvânt mono) langa un "lac (cuvânt polisemantic) måncând un "corn(cuvânt polisemantic) cu ciocolata. Imi amintesc că la istorie vom învăța despre un Duce( cuvânt polisemantic) din Anglia care mergea cu vasul(cuvânt polisemantic) spre Italia. Ajung la școală și fix atunci se sună de intrare.

cuvinte monosemantice: Ușă,câine, televizor, pantaloni și copil și vocabular

cuvinte polisemantice: masa,lac,duce, vas, corn.

Sper că te-am ajutat!

Explicație:

doar atat am putut sa scriu,nu stiu ce sa mai scriu.totusi sper ca te am ajutat!!

Alte întrebări interesante