Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

eseu depre de ce este importanta cartea​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de amaliamateiuc262
1

Răspuns:

cartea este importanta pentru a avea un vocabular unic,pentru a dovedi invatatura noastra si a putea raspunde la intrebarile celorlalti.Noi volaboram cu cartea ca cel mai bun prieten si ea este cea mai importanta.


Utilizator anonim: scuze dar trebuia un eseu
Utilizator anonim: dar este bun
Răspuns de kowalskilorenamaria
1
De ce este importantă cartea?


Cartea este plină de cunoștințe, îți oferă lecții de viață, te învață despre greutăți, dragoste, frică și fiecare lucru mic care face parte din viață.Cartea mai conține si cunoștințele trecutului, civilizațiilor și culturilor noastre.
Pe de o parte,cititul ne extinde vocabularul,ne îmbunătățește concentrarea, abilitățile de memorie și stima de sine.
In plus,cărțile spun povești și oferă informații pe care cititorul le transpune în viața sa de zi cu zi. Astfel, modurile în care cărțile citite influențează o persoană sunt numeroase. Literatura promovează gândirea critică și analitică iar se aceea atunci când citim,mintea noastra începe să urmărească idei noi, modele de gândire și simboluri, iar acest lucru ne face să fim mai pregătiti în fața societății și a provocărilor acesteia.
Pe de alta parte citind,ai șansa de a observa diferite personaje care trec prin tot felul de situații și care își arată calitățile și defectele.Când te lași prins de o carte, începi să dezvolți simpatii și antipatii.Poate că începi să apreciezi vitejia sau inteligența unui personaj și să urăști imoralitatea altuia.
Așadar, cărțile au rolul de a ajuta la stabilirea principiilor și valorilor unei persoane. Majoritatea cititorilor dezvoltă opinii puternice în urma lecturii, iar acest lucru îi va face să-și modeleze viziunea asupra lumii.Abilitatea de a judeca și de a critica sau, dimpotrivă, de a lăuda și admira un personaj și acțiunile sale, cu alte cuvinte, de a emite o judecată de valoare asupra caracterului său, te ajută să procedezi la fel și cu persoanele reale din jurul tău.
In concluzie,având cele de mai sus prezentate,putem spune ca aceasta(cartea)joaca un rol extrem de important in viata noastra.
Alte întrebări interesante