eseu depre rolul comunicarii in relatiile interumane.
Răspunsuri la întrebare
Comunicarea este tipul de interactiune dintre doua sau mai multe persoane care incearca sa imparta cunstinte sau pur si simplu sa se cunoasca mai bine.
Prin comunicare se formeaza si se intretine o relatie de prietenie care trebuie ingrijita si cultivata cu atentie.
Un prim argument in sustinerea tezei este ca prietenia are la baza insusi comunicarea. Ea constituie un rol fundamental in formarea relatiei de prietenie deoarece, comunicand se descopera placerile si lucrurile in comun ale persoanelor participante la conversatie. Este important sa stii cum sa iti transmiti emotiile, sentimentele si pasiunile, dar si lucrurile care te deranjeaza.
Un al doilea argument ar fi ca fiinta umana, pe parcursul vietii este in continua schimbare datorita acumularilor de experiente si informatii – unele pozitive, altele negative. Isi schimba atitudinile, limbajul si mai ales se adapteaza la diferite situatii. Comunicarea este unica sansa prin care omul isi poate face intentiile si actiunile intelese. Comunicarea insa nu inseamna intelege, dar lipsa comunicarii duce definitiv la destramarea relatiei. De exemplu, relatia dintre personajele Ghita si Lica Samadaul din nuvela “Moara cu noroc” de Ioan Slavici.
Cele doua personaje, manipulatorul si cel manipulat se regasesc intr-o relatie de prietenie in care mai tarziu lipseste comunicarea, cand Ghita hotaraste sa joace rolul dublului, tradandu-l pe Lica, dar sfarseste tragic.
Avand in vedere aceste caracteristici, modul in care comunicarea este fundamentul unei relatii de prietenie este foarte conturat, incepand cu baza ei si continuand cu pastrarea ei.