Limba română, întrebare adresată de eduardrussu502, 8 ani în urmă

eseu despe profeție avocat va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adelinaneculae382
2

Răspuns:

Sper este bine spor la lecții in continuare

Explicație:

incă din cele mai vechi timpuri, profesia de avocat a fost una înnobilatoare. Avocații erau încadrați în categoria intelectualilor, iar munca pe care ei o depuneau era privită cu admirație de toți ceilalți locuitori.

Se spune că primii avocați au fost oratorii din Grecia Antică. Iniţial, reprezentarea juridică nu a fost admisă, însă, ulterior, cei judecați puteau solicita ajutorul unui prieten, fără însă a plăti serviciile acestora.

În Roma Antică, specialiştii în drept s-au delimitat de oratori, ei fiind cunoscuți sub denumirea de jurisconsulți. Jurisconsulții erau oameni bogați pentru care implicarea în drept reprezenta un hobby intelectual, nu o activitate de bază din care să trăiască. Ei ofereau opinii juridice pe probleme de drept celor cărora le solicitau astfel de servicii.

În prezent, în România, statutul avocaților este reglementat de legea 51/1995. În art. 1 alin.(1), aceasta prevede că „profesia de avocat este liberă şi independentă, cu organizare şi funcționare autonome, în condițiile prezentei legi şi ale statutului profesiei”. Această profesie nu poate fi exercitată de oricine, ci numai de membrii Uniunii Naționale a Barourilor din România. Admiterea în profesie se obține numai pe baza unui examen organizat de U.N.B.R.

Alte întrebări interesante