Limba română, întrebare adresată de corinadddddd, 9 ani în urmă

eseu despre albina putin si cuprinzator

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Cazaciok
0
Traieste pe toate continentele in afara de Antartica. Ii plac zonele calduroase. Pentru unele dintre ele desertul este cel mai bun.Unele albine sunt singuratice dar altele traiesc in grup intr-o formatiune numita “roi”. Casa pe care si-o construiesc se numeste “stup”. Roiul este clar structurat: albina regina, adica matca, este singura care lasa oua si nu munceste, albinele muncitoare se ocupa cu strangerea polenului si a nectarului, obtinerea si stocarea mierii si curatenia stupului iar trantorii nu au ac si au rol numai de inmultire. Dupa inmultire trantorul este omorat si impachetat in ceara. Trantorii sunt alesi astfel: regina care este mai usoara decat trantorul si poate zbura mai sus decat acesta, zboara la inaltime iar cel ce poate zbura alaturi de ea este ales. In stup mai sunt si albine care stau de paza. Ele pazesc stupul de trantor, urs si soarece.

Răspuns de frumusete1
0


Corpul albinei este relativ delicat , durata de viata este scurta . Totusi , albinele par sa nu tina seama de toate acestea atunci cand cara in fiecare zi uriase transporturi de polen si nectar din flori pana in stup . 
  Albinele de orice fel apartin unui ordin de insecte numit Hymenoptera . Acest ordin cuprinzand in jur de 100.00 de specii , include si viespi , furnici , muste . 
 Din cele 25.000 de specii de albine descoperite , majoritatea sunt albine solitare , depunandu-si ouale in tunele pe care le excaveaza singure . Aceste albine asigura aprovizionarea cu hrana ( polen si miere ) pentru larve . 
  
Sper ca te-am ajutat ! 
Alte întrebări interesante