Geografie, întrebare adresată de Gabicreizan8307, 8 ani în urmă

Eseu despre biosfera,soluri,activitatea omeneasca?

Cât mai repede!!!.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de saddy2006
0

Răspuns:

cateva idei

Biosfera este întreaga zonă gazoasă, solidă și lichidă a suprafeței pământului care este ocupată de ființe vii.

Biosfera ESTE învelişul viu al Pământului, care cuprinde totalitatea plantelor şi animalelor de pe planeta noastră.

Biosfera este alcătuită dintr-un strat subțire de dimensiuni neregulate.

Biosfera oferă materii prime pentru economie: lemn (construcţii, industria mobilei); fructe şi legume (proaspete sau procesate sub formă de conserve); plante medicinale; animale (sursă de hrană, industria pielăriei sau blănurilor) etc

Solul este învelişul viu al pământului care se întinde pe stratul de rocă de dedesubt şi care face posibilă viaţa pe pământ. La fel ca şi aerul şi apa, solul face parte din sistemul care ne întreţine viaţa.

Strămoşii noştri au avut o relaţie mult mai strânsă cu solul. Mulţi dintre ei îl lucrau în fiecare zi. Apoi, până în zilele noastre, solul a jucat un rol crucial în asigurarea hranei.

Solul este o resursă esenţială şi foarte complexă a cărui valoare o ignorăm totuşi foarte mult.

Omul poate avea asupra biosferei un comportament constructiv, sau deopotriva destructiv.

Terenurile și solul sunt esențiale pentru existența sistemelor naturale și a societății umane, dar activitățile umane amenință funcționarea resurselor, inclusiv a solului.

Terenurile și solurile sunt resurse finite, neregenerabile, aflate într-o continuă degradare, ceea ce le afectează capacitatea de a funcționa și de a furniza servicii. Cultivarea hranei, producția de biomasă și de biocombustibil, stocarea bioxidului de carbon, gestionarea biodiversității solului, filtrarea apei și circulația substanțelor nutritive, precum și asigurarea materiilor prime se află sub presiune crescândă. Patrimoniul natural și arheologic al solului este și el în pericol.

Explicație:

Alte întrebări interesante