Limba română, întrebare adresată de rusyaborodache, 9 ani în urmă

eseu despre cernobil -orasul fantoma
va rog urgent dau coronita

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ilievcatalin
11
Aproape întreaga populaţie a Belarusului a fost afectată într-o măsură mai mică sau mai mare de catastrofa din anul 1986, unii experţi considerând că această ţară, pe atunci republică sovietică, a fost chiar mai grav afectată decât Ucraina, unde s-a produs explozia.

Şi în ziua de azi medicii belaruşi observă că în rândul populaţiei persistă aşa-numitul 'sindrom Cernobâl', caracterizat prin stări de anxietate generate de frica de radiaţii şi prin numărul mare de cazuri de cancer.

Cei mai mulţi dintre locuitorii zonelor cu grad mare de contaminare suferă de anxietate şi stres post-traumatic, în timp ce unul din doi tineri belaruşi cu vârste cuprinse între 19 şi 25 de ani se tem de radiaţii. Procentul celor care manifestă această fobie scade pe măsura înaintării în vârstă, semn că cei cu vârste mai înaintate sunt mai obişnuiţi cu viaţa în condiţii grele.

În fiecare an, între 250 şi 300 de copii sunt diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice, leucemia fiind cea mai frecventă.

Potrivit datelor oficiale, explozia survenită în dimineaţa zilei de 26 aprilie la al patrulea reactor al centralei nucleare de la Cernobâl a degajat în atmosferă material radioactiv echivalent cu 500 de bombe atomice de puterea celei lansate la Hiroshima

rusyaborodache: mersi
ilievcatalin: cu placere
Alte întrebări interesante