Engleza, întrebare adresată de ionuta5, 9 ani în urmă

eseu despre cum influenteaza tv oameni

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de narcisaa1
2
Vizionarea T.V nu este un simplu obicei sau doar un mijloc de informare. Ne asezam zilnic cateva ceasuri in fata televizorului, ne relaxam, aflam ce se mai intampla in lume si dupa aceea ne continuam activitatea. Prin caracteristicile si intensitatea experientei prin periodicitatea cu care intervine inca din primii ani ai vietii , privitul la televizor influenteaza in mod definitoriu viata omului contemporan. Oamenii ajung sa gandeasca , sa se comporte , sa se imbrace dupa cum le sugereaza televiziunea. O mare parte din modul de a fi al acestui om, din ideile , aspiratiile si sentimentele lui se datoreaza miilor de ore petrecute in fata celei pe care Martin Eslin o numeste "masina visarii".

        Aceasta uriasa influenta pe care o are televiziunea in viata omului modern explica volumul semnificativ de informatii pe care acest proiect il aduce inaintea dumneavoastra.

        Televiziunea si mass-media reconstruiesc in general realitatea, configureaza un nou mediu de existenta si de constiinta pentru omul zilelor noastre, un mod de a fi. Ca principalele mijloace ale promovarii nihilismului si culturii divertismentului, ele influenteaza in mod decisiv orizontul religios al omului contemporan. Cu siguranta, 242b19c fara televizor si publicitate lumea nu ar fi aratat asa cum o vedem astazi. In mod cert nu s-ar fi intamplat atat de mult in directia degradarii valorilor traditionale, a relatiilor personale si comunitare, a vietii de familie,a moralei sociale si individuale.

         Renuntarea la televizor nu este un lucru usor de realizat, caci imaginea video si cea publicitara au instalat o adevarata dictatura in spatiul public si privat al societatii moderne. Au ajuns sa-l impresoare pe omul modern din toate partile.

Alte întrebări interesante