eseu despre frustrare
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Frustrarea desemneaza doua fenomene: fie impiedicarea cuiva sa-si realizeze un drept sau o dorinta, fie starea psihica ce rezulta din acest blocaj. Prin bariera se intelege un obstacol care este recunoscut si este trait ca atare de persoana respectiva. Exista bariere subiective (tin de persoana frustrata) si obiective. De asemenea, ele pot avea un caracter permanent (de exemplu, vederea mai slaba) sau temporar. Reactiile fata de bariere ar fi :
1. Eliminarea barierei. Cand o furtuna ma impiedica sa ajung la un concert, iau un taxi cu ajutorul caruia ajung la timp. Desigur exista si solutii mai complicate.
2. Ocolirea obstacolului. Un functionar ar vrea sa avanseze intr-un post mai bine platit, insa, in institutia sa, are un coleg mai bun. Atunci se transfera la alta intreprindere, unde nu exista un rival potential.
3. Reactii compensatorii. Sunt insa multe cazuri cand nu este posibila nici eliminarea, nici ocolirea barierei.
Răspuns:
Salut! Frustrarea este un emotional ce în timp se transformă in cauză a agresivității.Un raspuns emotinal la ce?La propria limita.La propriile cunostinte,la sine.Sau când subiectul simte ca nu poate face ceva anume,decine irascibil,uneori,chiar și agresiv.Subiectul este suparat pe el insuși,pentru că își înțelege propriile limite. Sper că te-am ajutat.Și să nu mă injuri dacă nu am respectat ce trebuia să fac!