Limba română, întrebare adresată de 31ianuarie, 9 ani în urmă

Eseu despre rolul si importanta voluntariatului
urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2
Voluntariatul este activitatea  desfasurata din proprie initiativa  in concordanta cu societatea, ajutand la binefacerea acesteia. Actul de voluntariat fiind unul gratuit, nebeneficiind de niciun salariu sau lucru material in urma acestuia.
Rolul voluntariatului este unul foarte mare, si asta nu doar  din perspectiva de experienta profesionala, ci si din experienta de dezvoltare personala.
Din punctul de vedere al perspectivei profesionale, din ce in ce mai multe firme pun accent pe experienta anterioara, cum altfel ai putea ave ao experienta anterioara cand tu, noi, suntem proaspeti absolventi ai facultatilor? Raspunsul sta tocmai in actul de voluntariat, caci aceasa figureaza ca ''vechime in munca'', desigur,  depinzand de la domeniu la domeniu.  Actul de voluntariat poate aduce cu el o diploma sau un certificat de voluntar, depinzand de numarul de ore de voluntar.
Importanta voluntariatului in dezvoltarea personala depinde iarasi de actul de voluntariat ales,  dar in mare acesta te ajuta in a iti imbunatati abilitati de comunicare si intelegere,  deschiderea catre noi orizonturi si experiente si cunoasterea mai bine a  societatii, implicit te responsabilizeaza.
Voluntarii au inceput sa fie cautati, nu doar la nivel  European, cat si la nivel global, caci actul in sine este unul generos, promovand valori pozitive ale societatii, si totodata creand un lant de ajutor reciproc intre   tineri, si nu numai, angajati si angajatori.
Consider ca,   cel putin o data in viata omul ar trebui sa experimenteze ce inseamna acela act de voluntariat, caci, imbinand  placutul cu ajutorul  nu poate sa iasa decat ceva nemaipomenit.
Alte întrebări interesante