Biologie, întrebare adresată de Vavan17, 8 ani în urmă

Eseu Importanta biologiei in viata omului

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefanvirlan07
10

Răspuns:

Biologia joacă un rol important în furnizarea hranei omului. Oamenii de știință creează noi varietăți de plante și rase de animale, care le permit să obțină mai multă hrană. Cercetarea biologilor are drept scop conservarea și creșterea fertilității solurilor, ceea ce asigură randamente ridicate. Organismele vii sunt utilizate pe scară largă în industrie. De exemplu, iaurtul, kefirul, brânzeturile pe care o persoană le primește grație activităților anumitor tipuri de bacterii și ciuperci.

Cu toate acestea, activitățile economice active și adesea nerezolvate ale omului au dus la poluarea semnificativă a mediului cu substanțe dăunătoare tuturor lucrurilor vii, distrugerii pădurilor, a stepei virgine, a corpurilor de apă. În ultimele secole, mii de specii de animale, plante și ciuperci au dispărut, iar zeci de mii sunt pe punctul de a dispărea. Dar dispariția unui singur tip de organisme înseamnă pierderea iremediabilă a diversității biologice a planetei noastre. Prin urmare, oamenii de știință creează liste de specii de plante, animale și ciuperci care au nevoie de protecție (așa-numitele cărți roșii) și identifică zonele în care aceste specii sunt protejate (conserve, parcuri naționale naturale etc.).

Astfel, biologia este o știință chemată de cercetările sale pentru a convinge oamenii de necesitatea unui tratament atent al naturii, respectarea legilor sale. Prin urmare, este considerată știința viitorului.

Sper ca te-am ajutat

Alte întrebări interesante