Limba română, întrebare adresată de Cosmos09, 8 ani în urmă

Eseu ...importanta drepturilor omului...plizz cine stie

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de veronica58
8

Orice activitate socială îşi are un drept corespunzător, dreptul fiind implicat în fiecare act al vieţii noastre de toate zilele. „Activitatea noastră întreagă, până la gesturile cele mai neînsemnate pe care le facem, se scurge în cadrul unui complex extraordinar de prescripţii juridice.”

Dreptul impune un sistem de drepturi şi obligaţii, asigură legitimitatea relaţiilor şi acţiunilor umane şi construieşte modele ideale de conduită, formate din reguli obligatorii, şi interzice faptele care contravin prescripţiilor legale, realizând ordinea socială. S-a arătat în acest sens că dreptul apare ca fiind cel mai specializat şi organizat organism de control social, control care presupune interacţiunea a trei elemente fundamentale: un element ideal în domeniul valorilor, un element de putere, de influenţă, şi un element de organizare şi planificare socială.


În acelaşi timp, dreptul are un rol deosebit şi în reglementarea relaţiilor economice, tehnico-ştiinţifice şi culturale, contribuind la favorizarea progresului social şi la stabilirea unor condiţii mai bune de viaţă în cadrul unei libertăţi mai mari.

Alte întrebări interesante