Limba română, întrebare adresată de Canaleto2023, 7 ani în urmă

Eseu în care să vă exprimați opinia despre perioada adolescenței pornind de la afirmația:
,,Orice adolescent simte nevoia de a face o cură de îmbătrânire. (Lucian Blaga)


albatran: la cwerere: fals..a scris-o la batranete..parerea mea
albatran: sau in fine, pe vremea lui asa era...
albatran: sorry, nu am timp/dispozitie /mare expertiza pt.limba romana

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
0

Răspuns:

Salutare! Abia acum am observat mesajul tau. Sa incercam!

Afirmatia lui Lucian Blaga ma trimite cu gandul undeva prin anii 50-60, cand adolescentii vremii doreau sa para mai maturi, voiau " sa faca o cura de imbatranire", voiau sa acceada mai repede la maturitate, la viata pentru care se pregateau intens.

Desi Blaga este poetul misterelor, desi adora viata simpla, caci " vesnicia s-a nascut la sat", nu stiu daca afirmatia sa mai poate fi valabila astazi, in era tehnologiei, in conditiile in care multi adolescenti stiu clar ceea ce vor sa faca, sa devina, cand accesul la informatii de tot felul este nelimitat.

Adolescentii de astazi au cu totul si cu totul alte preocupari comparativ cu cei de acum 65-70 de ani, sunt tineri ai momemtului PREZENT, vor sa cunoasca cat mai mult, vor sa socializeze, vor sa " traiasca momemtul" fiindca doar o data in viata ai 16, 17 sau 18 ani!

A fi un " adolescent care face o cura de imbatranire", dupa parerea mea, ar fi un tanar care ar considera ca a vazut tot, ca stie tot, ca are experienta acumulata astfel incat sa nu mai invete nimic, ca este deja matur! - ceea ce nu poate fi real!!


Komisarul: Sper sa te fi ajutat!
Komisarul: La timp, zic!
Alte întrebări interesante