Limba română, întrebare adresată de liudacarabadjac26, 8 ani în urmă

eseu influenta mass media asupra copilor varog urgent

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Amy952
8

Bună! ❤️

Răspuns:

Influenta mass-media asupra copiilor

Mass-media (mediile de masa) cuprinde totalitatea surselor de informare, precum internet, televiziune, radio sau presa, surse la care are acces un număr mare de persoane.

De-a lungul timpului, mass-media a reprezentat o sursa de informare pentru populație, însă odată cu dezvoltarea tehnologiei și ușurința cu care pot fi accesate aceste platforme, pericolele nu au ezitat sa apară. Cei mai predispuși acestor pericole sunt copiii.

In lipsa timpului liber pe care să-l petreacă cu copiii , părinții găsesc în micile ecrane precum telefonul, calculatorul sau televizorul o modalitate pentru a le ocupa timpul minorilor, neobservand însă pericolele care ii pândesc pe aceștia.

In primul rand ,,televizorul reprezinta pentru creier ce reprezinta pentru stomac o mâncare gata mestecata. Nu îi mai simți savoarea ", afirma medic pediatru Sanda Gancevici. Copilul primește informația, fără a folosi creierul, împiedicând astfel dezvoltarea sa. Un studiu realizat în Statele Unite ale Americii releva ca, un copil nu ar trebui sa privească la televizor pana la vârsta de doi ani, timp în care creierul sau de dezvolta cel mai mult din punct de vedere al dimensiunii.

Din alt punct de vedere, internetul, deși reprezinta aproape cea mai importanta sursa de informare pentru populație, aduce cu el și o serie de amenințări mai ales la adresa copiilor. Site-urile cu conținut nepotrivit și amenințările online venite din partea străinilor reprezenta cele mai comune probleme cu care se confrunta cei mici. O alta problema des întâlnită este și dependenta de lumea virtuala. Conversațiile cu cei apropiați, jocurile video, muzica online precum și alte activități desfășurate duc la o prezența continua a minorilor în fata micului ecran. Acest lucru are ca și consecință izolarea fata de lumea exterioara și la lipsa de comunicare cu familia.

Desigur, toate aceste lucruri și pericole pot fi evitate printr-o prezenta activa în viata copiilor și implicarea lor în diferite activități educative, printre care putem enumera cititul unei cărți, plimbări în aer liber, excursii și chiar acțiuni de voluntariat.

In concluzie, mass-media are un impact pozitiv asupra copiilor prin diversitatea informațiilor transmise, dar, de-asemenea reprezinta și un pericol, nu doar pentru siguranța lor, dar și în ceea ce privește comunicarea cu familia.

Sper ca te-am ajutat!

Bafta!

Alte întrebări interesante