Limba română, întrebare adresată de angelaeftodii, 8 ani în urmă

Eseu:,,Jocul de baschet în viata mea''.
12 enunţuri, va rog frumos.Dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
3

Pentru a scrie un text, primul lucru pe care trebuie să îl facem este planul de idei sau o listă de întrebări referitoare la tema aleasă.

Iată un posibil plan de idei:

1. Ne documentăm pentru a afla câteva informații relevante despre tema dată.

2. Scriem o introducere (1-3 propoziții) în care putem include câteva informații interesante despre tema dată (de exemplu: jocul de baschet a fost jucat prima dată acum 131 de ani, în 1891. A fost inventat de James Naismith un medic canadian care dorea ca elevii săi să poată juca un sport în sală, în timpul iernilor reci din Massachusetts. Jocul este foarte apreciat în Statele Unite, unde cei mai buni baschetbaliști joacă în Asociația națională de Baschet NBA etc.) Introducerea trebuie să fie un text care să atragă atenția cititorului!

De exemplu:

Jocul de baschet a fost inventat în 1891, de medicul canadian James Naismith. Loviturile spectaculoase, precum slam-dunck-ul au transformat baschetul într-unul dintre cele mai antrenante și populare jocuri de echipă din lume.

3. Continuăm cu redactarea cuprinsului (7-9 propoziții) în care vom povesti care este rolul jocului de baschet în viața noastră (dacă ne place sau nu să jucăm baschet, cum îl jucăm, cu cine, unde când, de ce, dacă avem un jucător preferat, de ce este acesta jucătorul nostru preferat, când am început să jucăm baschet, cum am început etc.)

De exemplu:

Îmi place să joc baschet în parc în fiecare zi. Este un motiv excelent pentru mine de a petrece timp cu prietenii și de a face mișcare în aer liber. Mă antrenez în fiecare zi pentru a deveni mai bun/bună și a-mi perfecționa driblingul. Când am timp, urmăresc cele mai importante meciuri din NBA. Jucătorul meu preferat de baschet este Kobe Bryant/ jucătoarea mea preferată este Magda Jerebie, despre care am citit foarte multe lucruri interesante. etc.    

4. În final scriem o scurtă concluzie/încheiere (1-2 propoziții)

Ne amintim:

Atunci când redactăm o compunere, un eseu etc. avem grijă să respectăm:

  • corectitudinea gramaticală
  • regulile de ortografie și punctuație
  • așezarea în pagină.

Succes și spor la teme!


angelaeftodii: Mulţumim
Alte întrebări interesante