Limba română, întrebare adresată de nikitapopa038, 8 ani în urmă

eseu: limba romana in localitatea mea DAU COROANA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristian51090ow2ldu
1

In localitatea mea, limba romana este limba oficiala si este folosita in majoritatea domeniilor vietii cotidiene, cum ar fi invatamantul, administratia publica si comunicarea interpersonala. In general, oamenii din localitatea mea sunt bine cunoscatori ai limbii romane si o vorbesc fluent, insa exista si o minoritate de oameni care au alte limbi ca limba materna, cum ar fi maghiara sau germana.

Un aspect interesant al limbii romane in localitatea mea este influenta pe care o au alte limbi asupra ei. De exemplu, din cauza prezentei minoritatilor etnice, putem auzi adesea cuvinte si expresii din alte limbi, cum ar fi maghiara sau germana, in discutiile din viata cotidiana. Acest lucru contribuie la diversitatea si bogatia limbii romane, insa poate fi uneori dificil pentru cei care nu cunosc bine aceste limbi.

In ceea ce priveste invatamantul, limba romana este limba de predare in majoritatea scolilor din localitatea mea, cu exceptia catorva scoli care sunt destinate minoritatilor etnice si care predau in limba maghiara sau germana. Acest lucru ajuta la asigurarea coeziunii si solidaritatii intre diferitele comunitati din localitate, intrucat copiii invata impreuna si au ocazia sa se cunoasca si sa se inteleaga.

In concluzie, limba romana joaca un rol important in viata localitatii mele, fiind limba oficiala si cea mai folosita in comunicarea cotidiana. Exista o influenta a altor limbi asupra limbii romane, dar aceasta contribuie la diversitatea si bogatia ei. Invatamantul joaca un rol important in mentinerea si dezvoltarea limbii romane in localitatea mea.


nikitapopa038: Îti multumesc mut
Alte întrebări interesante