Eseu literar despre cuvânt și semnificație în textele biblice și în textele literare care au că punct de plecare textele biblice
Răspunsuri la întrebare
Biblia este cuvântul lui Dumnezeu. În această Carte sfântă apare că creator și izbavitor în toate este Cuvântul.
Apostolul Pavel a zis: "Căci cel care este peste toate este Tatăl, iar cel care este prin toate este Cuvântul, căci prin el au venit toate de la Tatăl."
Prin cuvinte adevărate și spuse din inimă putem vindeca dureri, iar prin cuvinte care contin minciuni și ură ne îndepărtăm de ceea ce ne face buni.
Întotdeauna credința privește cuvântul unei persoane, te increzi în cuvantul ei. Cuvântul este temelia relațiilor umane.
Dacă noi am spune adevărul, dacă am fi stăpânii cuvintelor, lumea ar mai bună!
Quo Vadis (Încotro) este un roman scris de Henryk Sienkiewicz (a luat Nobel pentru aceasta operă literară) care spune povestea de dragoste dintre o tânără creștină (Ligia) și patricianul roman, Marcus Vincius.
De fapt, cartea prezintă noua credință: creștinismul, iar cuvântul a fost singura armă a adepților acestei religii, pentru că au reușit să o răspândească suportând atrocități de nedescris, cu inima deschisă și încrezători că, de fapt, moartea e un nou început.
Răspuns:
Cuvântul este unitatea de bază a vocabularului oricărei limbi. Textele care au legătură cu Biblia sunt adesea însoțite de învățături,concluzii pe care le poți trage din întâmplările relatate. Textele biblice au fost scrise prima dată în limba ebraică biblică arhaică, aramaică,greaca veche comună. Dacă ne gândim la Biblie și la textele care derivă din poveștile Bibliei,putem să o încadrăm ca fiind text literar aparținând literaturii antice a Orientului Apropiat. Textele lor sunt și legi de trăire și conduită după voia lui Iahve,dar și despre anumite obiceiuri pe care ei le țin.
Atât știu,sper că e ok...Eventual mai adaug ceva dacă îmi vine